Partizan dobija surovog šutera?
Partizan dobija surovog šutera?, Foto: Christian Petersen / Getty images / Profimedia

mašina u šutu za tri

Partizan dobija surovog šutera?

Ogromno pojačanje?

Objavljeno: 19:59h
D T

Dobar posao stručnog štaba Partizana?

Ako se po jutru dan poznaje, KK Partizan čeka uspešnija i uzbudljiva sezone od one prethodne, po Grobare nažalost, rezultatski stresne i tragične godine.

Utakmica protiv Jeniseja, koja je doduše prijateljska, rešena je na ubedljiv način u korist Partizana - 114:85 nakon pet odigranih četvrtina.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport

Meč koji je odigran u Čačku iza zatvorenih vrata bio jako koristan za stručni štab crno-belih na čelu sa Željkom Obradovićem.

Među najboljima, kao i protiv Igokee pre nekoliko dana bio je američki đak i bivši NBA as Dvejn Vašington.

Dvejn Vašington novi igrač Partizana
Dvejn Vašington novi igrač Partizanafoto: Starsport

Jedno u moru pojačanja Partizana ovog leta pokazalo je zavidan kvalitet igre i razumevanje timske košarke - uz na prvi pogleda školsku igru u napadu. Za razliku od Kevina Pantera, koji je u svakom pogledu bio atipičan košarkaš, Vašington je sa druge strane neko ko na parketu deluje kao dobro potkovani košarkaš, sa za oko lepim, skok šutem.

Dvejn Vašington novi igrač Partizana
Dvejn Vašington novi igrač Partizanafoto: Marty Jean-Louis / Alamy / Alamy / Profimedia

Ipak, uzorak utakmica Vašingtona u crno-belom dresu za sada je mali, ali krajičkom oka se nazire kakvog bi igrača Partizan mogao da dobije u budućnosti.

Nije tajna da je Vašington igrač sa renomeom izrazitog i dobrog šutera za tri poena, ali i neko ko iz driblinga preti u šutu za dva poena - poludistance.

Ako se Vašington "zapali" i bude u ritmu, biće to pravi košmar za sve evroligaške ekipe. Ipak, kao i svakog šutera, Obradović ga mora držati pod kontrolom i naći mu pravu ulogu koja bi ga učinila ubitačnim oružjem Partizana u predstojećoj sezoni.

Bonus video:

00:21

Dusko Vujosevic, grobari, Partizan, kosarka, arena

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.