Partizanu stigla zamena za Džejmsa Nanelija?
Partizanu stigla zamena za Džejmsa Nanelija?, Foto: ELSA / Getty images / Profimedia

pojačanje

Partizanu stigla zamena za Džejmsa Nanelija?

Pravi potpis crno-belih?

Objavljeno: 18:53h

Košarkaški klub Partizan napravio je ozbiljan rez i promenio čitavu ekipu nakon kraha u prošloj sezoni gde su ostali bez trofeja, ali i plasmana među osam u Evroligi.

Džejms Naneli
Džejms Nanelifoto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Jedan od lidera koji su napustili crno-bele je Džejms Naneli, specifični šuter koji je u prethodne dve sezone žario i palio u dresu "parnog valjka".

Pored mnogobrojnih igrača koji su ovog leta stigli u klub, jedno je čini se posebno... Reč je o bivšem NBA asu Sterlingu Braunu.

Pozicija 1,2 i 3 koje pokriva Braun je pandan onome što je Naneli, naročito u prvoj sezoni u Partizanu, radio na parketu. Osećaj za igru kao i ekstra pas je nešto što krasi Brauna, pošto je Amerikanac spreman kao zapeta puška da kazni protivnika kako iz kornera, tako i sa levih, odnosno desnih 45 stepeni.

Sterling Braun
Sterling Braunfoto: Starsport

Uz to treba navesti i dobru igru na postu koja krasi Amerikanca, kao i odličnu fiziku, a to će biti od velike koristi Željku Obradoviću kada je reč o preuzimanju u odbrani (tzv. switch). Braun je timski igrač i spreman da se podredi koletikvu, a to je upravo ono što crno-belima i treba.

Bez mnogo filozofije u igri, Braun bi mogao da bude konrektnoi ubojito oružje crno-belih u narednoj sezoni....

Željko Obradović i Džejms Naneli
Željko Obradović i Džejms Nanelifoto: Starsport

Sve u svemu Braun bi mogao da bude novi Naneli u Partizanu, ipak, analize i papir su jedno, a parket nešto potpuno drugačije.

Kroz ovu kratku analizu pokušali smo da vam približimo šta bi crno-beli mogli da dobiju od bivšeg igrača Albe, ali na Obradoviću je kao treneru Partizana da tokom sezone odredi pravu ulogu Braunu.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.