Reprezentativac Srbije u Partizanu!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

veliki potpis

Reprezentativac Srbije u Partizanu!

Sjajan posao uprave crno-belih

Objavljeno:

Pred kraj prošle sezone, u Superligi Srbije, dobio je tek punoletni Aleksa Dimitrijević priliku da debituje za prvi tim Partizana. Ono što je tada prikazao u duelu sa Megom uverilo je rukovodeće ljude kluba da mu na početku ove takmičarske godine ponude profesionalni ugovor čime je postao punopravan član tima koji predvodi trener Željko Obradović.

Zajedno sa kolegom iz nacionalnog tima, Mitrom Bošnjakovićem, će najpre učiti i upijati od iskusnijih saigrača, ali i nastojati da se što više nametne stručnom štabu. Treba očekivati i da dobije minute u ABA ligi.

Aleksa Dimitrijević
Aleksa Dimitrijević foto: Starsport©

“Osećam se prihvaćeno, stvarno. Kako od strane navijača, tako i od saigrača. Bilo je sjajno igrati u Pioniru, jedva čekam da zaigram i u Areni. Ne dešava se često da mlad igrač poput mene dobije takvu šansu, znam da rad sa ovakvim igračima i trenerima, stvarno znači puno. Dođeš iz mlađih kategorija ovde, gde je sve mnogo ozbiljnije, totalno drugi nivo. Mnogo je brže, jače, veća koncentracija mora da bude. Sve je mnogo ozbiljnije”, rekao je pomalo stidljivo Dimitrijević u kameru klupske televizije.

Pritisak očekivanja kao jedan od najtalentovanijih srpskih igrača u svojoj generaciji, kaže, ne oseća.

“Nemam takav pritisak, znam da je ne meni da treniram, da se dokazujem što više mogu. Da dokažem zašto sam ovde. Želim da radim, da napredujem što više. To mi je sada cilj.”

Nije mogao, a da se ne priseti trenutka kada je dobio poziv da trenira sa prvim timom.

“Pre svega, bio sam srećan tada kada sam priključen prvom timu, što sam samo počeo da treniram sa njima. Nisam očekivao da ću imati takvu šansu, ali kada sam je dobio, trudio sam se da je iskoristim maksimalno”, podvukao je Dimitrijević.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

Espreso / Mozzart sport


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.