Zver u Partizanu!
Željko Obradović, Foto: Starsport©

oglasio se

Zver u Partizanu!

Veliko pojačanje ima četa Željka Obradovića

Objavljeno: 16:21h

Sterling Braun potpisao je ovog leta ugovor sa Partizanom i predstavljeće ogromno pojačanje za četu Željka Obradovića naredne sezone.

Plejmejker koji je prethodne sezone nosio dres berlinske Albe, izneo je svoje utiske pred nove izazove sa kojima će se suočiti zajedno sa beogradskim crno-belima:

Pre svega, Amerikanac je u razgovoru za ''Meridan sport'' istakao šta Grobari mogu da očekuju od njega u Parnom valjku - definitivno pravu zver na terenu.

- Od mene mogu da očekuju da ću doneti energiju i intenzitet u odbrani, da ću šutirati kada budem otvoren, da ću kreirati za druge kada mogu. Ali, najviše, energiju! Da ću u tom delu biti lider. Jedan sam od najstarijih u timu, prošao sam mnogo toga, znam šta je potrebno za pobedu na visokom nivou.

A to je – još jednom…

 Sterling Braun
Sterling Braunfoto: Starsport

- Intenzitet u odbrani. Počećemo odatle.

U NBA je igrao šest godina, iza njega je i jedna sezona u Evroligi koju je proveo u Albi, a gde je imao prosek od 11,2 poena,3,3 skoka i 2,4 asistencije.

- Godina u Evropi definitivno mi je pomogla da bolje razumem igru i kako sve ovde funkciniše. Ali, ovo sada je potpuno novo okruženje, novi tim, novi trener, potpuno drugačija filozofija. Sada je sve drugačije. Tako da i dalje ima stvari koje treba da naučim, da se naviknem. Ali, mislim da ću brzo sve to da pohvatam.

O mogućnosti da sarađuje sa Željkom Obradovićem, najtrofejnijm trenerom u Evroligi, Braun je rekao…

- Kada god dobiješ priliku da radiš sa trenerom tako bogate biografije, nije ništa drugo nego bonus. Biće sjajno i za mene lično, ali i za tim. Imaćemo priliku da učimo od jednog od najboljih. Osvojio je toliko trofeja u Evroligi i sigurno da ima razlog zašto je tako. Sada je red na nas, da istupimo i obavimo posao pod njegovom komandom.

Sam je pomenuo da je jedan od najstarijih u timu. Plejmejker je, očekivaće se od njega i da „uskoči u patike“ jednog drugog plejmejkera koji je prethodne tri godine bio lider Partizana – Kevina Pantera. Da li sve to oseća kao dodatni pritisak, upitan je Braun.

Kevin Panter i Željko Obradović
Kevin Panter i Željko Obradovićfoto: Starsport

- Nema pritiska! Respekt za Kevina, za sve što je uradio. Ali, ja sam drugačiji igrač. Ja sam ja. Potrudiću se da pobedimo što više utakmica, da postavim ritam u odbrani, da kada dođe trenutak uradim šta je potrebno da se uradi. Ne želim da se poredim ni sa kim. Ništa lično. Samo želim da igram svoju igru i da pokušam da pobeđujem.

Prošle godine sa Albom je gostovao u Areni, pred 18.912 navijača Partizana. Zna kako to izgleda kada si protivnik crno-belih. Sada će osetiti i kako izgleda kada tu „silu“ imaš na svojoj strani.

- To je bonus, to je jako dobro! Znam koliko smo se tada mučili samo da se čujemo tokom utakmice, da međusobno komuniciramo. Sada ćemo tu energiju koristiti u važnim trenucima, biće veliki bonus za nas. Za mene posebno.

Delić toga Sterling, ali i ostali crno-beli, mogli su da osete na promociji tima.

- Bilo je sjajno, osetili smo energiju navijača, pokušaćemo da odgovorimo istom merom - rekao je Braun.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

Espreso sport


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.