Grobari u raju: Mega igrač u Partizanu!
Željko Obradović, Foto: Starsport©

Brutalno pojačanje

Grobari u raju: Mega igrač u Partizanu!

Odličan potez kluba

Objavljeno:

Pisalo se prethodnih nedelja i meseci o Dvejnu Vašingtonu u domaćim medijima, a posle "Crno-bele simfonije", postalo je jasno da je on košarkaš Partizana, i to, onaj koji i na terenu i van njega doprinosi svojom energijom.

Duen Vašington Džunior je sin istoimenog bivšeg košarkaša, a 2021. nije draftovan, ali je imao ugovore sa Indijanom i Finiksom do sada, a nastupao je i za razvojne ekipe Fort Vejn Med Ants i Vestčester Nikse. Zanimljivo je i to da mu je ujak čuveni NBA as Derek Fišer koji je pet puta osvajao prsten i uglavnom nastupao za Los Anđeles Lejkerse.

Prema prvim utiscima, sve što je prošao u NBA ligi potpuno je drugačije od onoga što je doživeo za samo nekoliko dana sa crno-belima. Tako, Vašington se za Telegraf, osvrnuo na promociju i "Crno-belu simfoniju".

- Ludo je, čoveče. Nema reči da opišem osećaj koji sam imao u toj zgradi, sinoć. Neverovatno je doživeti nešto tako, bila je to simfonija. Mi igramo košarku i samo to osećanje, ljubav, publika, strast koju grad ima prema Partizanu u košarci je neverovatna - počeo je Vašington i dodao:

- Ne mogu da dočekam da izađem i igram pred 20.000 ljudi i da počnem da se usavršavam sa novim timom. Da učim od momaka, da se uskladimo, spojimo i nastavim da napredujem.

O Beogradu, novom klubu i treneru Obradoviću ima samo reči hvale.

- Trener je sjajan. Znao sam da će ovo biti velika prilika. Znaš, video sam momke koji igraju na mojoj poziciji, a koji su imali veliki uspeh ovde. Želim da pobedim i znam da je to nešto što Partizan i trener Željko žele da postignu, a to je pobeda. Dakle, za mene je samo da dođem u organizaciju i donesem najbolje od sebe, da dam sve od sebe, da uložim svoje telo i dam 100 odsto. Znam da ću svuda biti sjajan i uzbuđen sam što sam ovde, čovek. Uzbuđen sam što igram za crno-bele - kaže u dahu.

Duane Vašington Junior
Duane Vašington Juniorfoto: Brian Rothmuller / Zuma Press / Profimedia

- Već tokom promocije, Vašington je pokazao koliko mu znači dolazak u novi klub. To se video već tokom promocije, kada je jednim potezom ruke izazvao ovacije na bini. sada objašnjava šta se zapravo dogodilo.

- Video sam, ne znam ko je to bio, ali video sam da je ustao iz stolice i počeo da se penje, maše rukama. Popeo sam se gore i nekako sam se zaledio na trenutak. Pomislio sam, vau. I osetio sam to.

- Sećam se šta je uradio. I tako sam pokušao da uradim isto što je i on uradio i to osećanje koje sam imao... Čoveče, bilo je čisto. Bilo je čista ljubav, radost, energija, ekstaza. Samo sam uzbuđen, čoveče. Uzbuđen sam da počnemo.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

Espreso / Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.