Otkriveno: Evo koja trojica košarkaša Amerike su bila podvrgnuta doping kontroli!
Bogdan Bogdanović u prodoru na meču protiv Amerike, Foto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Pariz

Otkriveno: Evo koja trojica košarkaša Amerike su bila podvrgnuta doping kontroli!

Sada je sve jasno

Objavljeno:

Kod mnogih Srba je ustaljeno mišljenje da se američki košarkaši i generalno njihovi sportisti ne testiraju na doping na Olimpijskim igrama i da Američka antidoping agencija jedina ima pravo na to i da se njihovim rezultatima veruje i da se ne dovode u pitanje njihove garancije.

Tako je i posle meča između Srbije i Amerike u polufinalu bilo mnogih komentara na društvenim mrežama da "nije moglo protiv "Drim tima" koji se ne testira na doping."

Stiv Ker i Kevin Durent
Stiv Ker i Kevin Durentfoto: Zhang Chen / Xinhua News / Profimedia

Ipak, očigledno i taj "mit" nije istinit, a to je otkrio član američke reprezentacije i košarkaš Minesote, Entoni Edvards u jednom intervjuu posle Olimpijskih igara.

On je u potkastu otkrio da on, Stef Kari i Kevin Durent nisu mogli da uživaju u momentu nakon što su osvojili zlatnu medalju posle finala sa Francuskom i nisu bili na slavlju u svlačionici sa ostalim saigračima i trenerima, jer su morali na doping test.

- Nismo mogli da slavimo u svlačionici, zaista, jer smo Durent, Stef i ja morali da dajemo uzorak za doping ili nešto drugo - otkrio je Edvards.

Upravo je Stef Kari bio lider Amerike u finalu, jer je postigao 24 poena, od čega nekoliko ključnih trojki u završnici kojima je rešio meč.

Durent je dodao 15 poena, a Edvards 8.

Kari je takođe bio ključni faktor pobede Amerike nad Srbijom, jer je postigao 36 poena u duelu protiv našeg tima, od čega je devet puta pogodio za tri poena.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/Telegraf/Dušan Uštević/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.