Baš se razočarao: "Dobro ću razmisliti da li da igram za Srbiju"! Izjava koja se pamti, prošla je cela decenija!
Dobro ću razmisliti da li da igram za Srbiju, Foto: Harry Langer/DeFodi Images/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

kratko i jasno

Baš se razočarao: "Dobro ću razmisliti da li da igram za Srbiju"! Izjava koja se pamti, prošla je cela decenija!

Sve je rekao

Objavljeno: 11:46h

Kapiten Košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović vratio se sa Olimpijskih igara u Parizu sa bronzanom medaljom na svojim grudima.

Bio je lider Orlova i čini se da je sve zreliji i zreliji na, ali i van parketa. Bogdan uskoro puni 32 godine i nema dileme da ga čeka još nekoliko akcija sa našom reprezentacijom.

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanovićfoto: Starsport

Ipak, pre ravno 10 godina u finalu KLS-a kada je Bogdan igrao za Partizan, a protiv Crvene zvezde, srpski bek bio je jako ljut na suđenje i tretman koji je imao na tim utakmicama.

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanovićfoto: Saša Pavlić Koky

Bogdanovića su u prvom meču tukli "kao vola u kupusu", pa ni ne čudi što je tada izjavio da ako se takva praksa nastavi, on ne vidi sebe u reprezentaciji Srbije:

- Razmisliću dobro da li ću igrati zareprezentaciju , jer se jednom šampionu ovako ne sudi. Uslovi su bili stravični i katastrofalni.

- Ja sam Srbin osećam se tako, a kada vidim da se ovde ne poštuju najbolji, da nemam autoritet kao reprezentativac, razmišljam o tome da li da igram za nacionalni tim ili ne. Neka im onda igraju Dženkins, Lazić, Simonović. Ne vređam nikog samo kažem - rekao je Bogdanović.

Bogdan je tog leta 2014. godine ipak zaigrao za Srbiju i na Mundobasketu u Španiji došao do srebrne medalje. Ostalo je istorija...

Bonus video:

01:25

Bogdan Bogdanović u transu uz Milicu Todorović

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.