Veliko razočarenje: Napustio Partizan, pa progovorio o Obradoviću!
Željko Obradović, Foto: Starsport

sve je jasno kao dan

Veliko razočarenje: Napustio Partizan, pa progovorio o Obradoviću!

Nije se proslavio u crno-belom dresu

Objavljeno: 20:57h

Poljski košarkaš Mateuš Ponitka osvrnuo se na neuspešnu sezonu u Partizanu i otkrio kakav je bio njegov odnos sa najtrofejnijim evropskim trenerom Željkom Obradovićem.

Ponitka će ponovo igrati sa Džejlinom Smitom, ali ovog puta za istanbulski Bahčešehir.

- Srećan sam što ću biti tamo sa Džejlinom. On je dobar momak i bilo je veliko zadovoljstvo biti sa njim u timu prošle sezone u Partizanu. Pronašli smo zajednički jezik, a i na terenu smo sarađivali vrlo dobro. Van terena smo se družili takođe i pomažemo jedan drugom dosta. On je potpisao ugovor pre mene i kada je video i da sam ja potpisao zvao me i rekao ‘Čoveče, kako sam srećan’, biće sjajno imati ga opet u timu - izjavio je Mateuš Ponitka za portal “Basketball Sphere”.

Sumirao je sezonu sa crno-belima.

Mateuš Ponitka
Mateuš Ponitkafoto: Starsport©

- Nije funkcionisalo. Mnogo različitih aspekata se pojavilo tokom sezone i trener je takođe pričao o tome tako da sada ne govorim ništa novo. Svakako razočaravajuca sezona za svakog od nas, pa smo se i razišli na kraju - rekao je Ponitka.

Saradnja sa Željkom Obradovićem?

- Obradović je perfekcionista i uvek pokušava da nauči igrače i pokaže im specifičan način igranja košarke. On zna kako se pobeđuje i pokušao je to da implementira prošle sezone kao i svake sezone u karijeri. Bio je profesionalan od A do Š, svaku utakmicu. Ovo je bila velika lekcija za mene svakako i stvari koje sam naučio će mi značiti dalje u životu. Na kraju smo pružili ruke i postoji uzajamno poštovanje između nas.

Bonus video:

00:34

partizan, zvezda, ispraćaj

(Espreso sport/Basketball sphere)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.