Pešić brutalan o Amerikancima: Sve je otkrio...
Svetislav ŠPešić, Foto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

pariz 2024

Pešić brutalan o Amerikancima: Sve je otkrio...

Bio je jasan

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je u polufinalnom meču za treće mesto savladala selekciju Nemačke 93:83.

Mogli su ''orlovi'' i u finale, pa do zlata, ali naši košarkaši nisu mogli pored tri protivnika, Amerike, sudija i sreće...

Zaslužili smo da se nađemo u borbi za sam vrh, ali je nepravda učunila svoje...

Košarkaši Srbije
Košarkaši Srbije foto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Poraz koji boli,a tek će...

O tome je za RTS govorio selektor Svetislav Pešić.

- Ponekad se pitam 'Šta mi sve to treba', a onda dođu ovi momci i oni te motivišu, a kada je trener motivisan sve se može.

- Ne dam slabijima da uče na nama. Kao što znače, mi smo protiv SAD imali dve četvrtine izvanredne. U pripremi za Amerikance, kada smo otvorili sve knjige i skautinge, po prvi put smo otkrili stvari koje nismo videli. To nam je pomoglo, kao i igračima da donose drugačije odluku - otkrio je popularni Kari i otkrio kako je Amerika pomerio tlo pod nogama.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešić foto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

- Amerikanci se teško snalaze bez lopte, nervozni su. Oduzeti im posed... Dok smo imali snage to smo izdržali, ponestalo nam je snage tih 2-3 minuta pred kraj. Oni su to iskoristili i preokrenuli.

O Nikoli Jokiću...

- On je jednostavan dečko, posvećen ekipi i košarci. Ako odluči da igra - tu je 100 posto. Sreman je za svaku vrstu komunikacije. Isto tako i Bogdanović, Micić... imaju ogromno iskustvo i naravno da njihov stav i predlog, primedbe se analiziraju i donose odluke. Sa godinama se nauči puno, naučiš da je trener tu zbog igrača, oni su najvažniji deo. Trener ne sme da bude iznad ekipe, ali i igrači treba da znaju da je najvažnija osoba trener.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.