Legendarni reprezentivac ima jednu zamerku za Pešića (Foto)
Detalj sa utakmice SAD-a i Srbije u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu, Foto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

ZASMETALO MU...

Legendarni reprezentivac ima jednu zamerku za Pešića (Foto)

Bivši as Jugoslavije analizirao meč između Ameriknaca i "orlova"

Objavljeno: 10:48h

Košarkaška reprezentacija Srbije vodila je 37 minuta i imala 17 poena prednosti protiv SAD-a, ali nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara...

Amerikanci su na jedvite jade srušili "orlove" sa 95:91 i igraće za zlatnu medalju protiv domaćina Francuske.

Detalj sa utakmice SAD-a i Srbije u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu
Detalj sa utakmice SAD-a i Srbije u polufinalu Olimpijskih igara u Parizufoto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Legendarni Milan Gurović, bivši reprezentativac Jugoslavije bio je gost Jutra na TV Prva i analizirao je utakmicu odigranu u Parizu.

- Ne mogu da se porede dva vremena, svako vreme nosi nešto svoje. Ovaj 'drim-tim' je, po mom mišljenju, bolji nego onomad. Košarka je napredovala u odnosu na ono što je bila pre 20 godina. Došli su sa tri najveće zvezde, Lebronom Džejmsom, Kevinom Durent i Stefom Karijem. Iako su u poznim godinama, pokazali su zavidan nivo kvaliteta - rekao je Gurović.

Milan Gurović
Milan Gurovićfoto: Starsport

Nastavio je u istom tonu.

- Ali, ponosan sam na naše momke. Rekao sam da moramo da uđemo u fizički kontakt sa njima, to smo i uradili. Faul Jokića nad Dejvisom i vezane trojke Durenta i Bukera je momenat odluke, ali i moram da istaknem, promašena trojka Dobrića i potom Stef Kari vraća trojku je isto jedna od prekretnica. Ali svi smo ponosni na ove igrače - istakao je Gurović.

Detalj sa utakmice SAD-a i Srbije u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu
Detalj sa utakmice SAD-a i Srbije u polufinalu Olimpijskih igara u Parizufoto: Damien MEYER / AFP / Profimedia

Izneo je jednu zamerku selektoru Svetislavu Pešiću i stručnom štabu.

- Tokom čitavog turnira se to videlo, da su homogena celina. Svaki naš postignuti poen, cela klupa skače, tu se sve videlo. Pokupili smo te neke dobre navike, zagrevanja, utakmice, juče je sve delovalo dobro. Samo imam jednu zamerku jer je Aleksa Avramović, koji je odigrao fenomenalno prvo poluvreme sa 15 poena i u odbrani, bio zapostavljen u drugom poluvremenu. Kad ga je već krenulo, trebalo je da dobije šansu. Sa njim na terenu Džru Holidej i ostali nisu mogli da tako lako prenose loptu zbog njegove agresivnosti. Eto, mislim samo da je on bio malo zapostavljen - poručio je Gurović.

Milan Gurović
Milan Gurovićfoto: Starsport

Na kraju se osvrnuo i na poslednju utakmicu, za bronzano odličje protiv Nemačke.

- Voleo bih da pobedimo, svaka medalja je, u našem slučaju, zlatna. Znamo dobro da, kada ide utakmica za utakmicom, moraš mentalno odmah da se vratiš, nema razmišljanja, moraš da se fokusiraš na sledeću. To je meč za treće mesto, iako se nikome ne igra za treće mesto, ali medalja na OI je vredna, pa bila ona i bronzana. Moraju odmah da prekinu razmišljanje o SAD i da se okrenu Nemcima, koja je odlična ekipa predvođena Vagnerom i Šruderom. Mi ako nismo prvi, onda nije dobro, ali za jednu malu zemlju kao što je Srbija i treće mesto je ogroman uspeh. FIBA je okolnim putem gurnula Francusku do finala, a prvi put ikada se desilo da se dve ekipe iz iste grupe se ponovo sastanu pre finala, već u polufinalu - zaključio je Gurović.

Bonus video:

00:17

Srbija Amerika Olimpijske igre

(Espreso/Jutro,TV Prva/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.