Baš loše prognoze!
Dejvis, Jokić i Durent, Foto: EPA/ALEX PLAVEVSKI

da li ste ovo očekivali?

Baš loše prognoze!

Ništa od finala za Srbiju?

Objavljeno: 14:18h

Košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtfinalu Olimpijskih igara igra protiv selekcije Australije, a u potencijalnom polufinalu ih(osim ukoliko Brazil ne režira senzaciju) čeka najteži mogući rival, američki drim-tim.

Legendarni Čarls Barkli smatra da ovu generaciju ne može niko da zaustavi, uprkos tome što je "ostatak sveta" poslednjih godina postao konkurentniji.

- Pre svega, da li su međunarodni timovi postali bolji? Sigurno jesu, tu nema dileme - rekao je Barkli u podkastu sa Polom Džordžom.

Osim nekoliko pojedinaca, uključujući našeg Nikolu Jokića ne vidi igrače sličnog kalibra.

- Oni još uvek nisu bolji od SAD. Oduzimate Džokera [Nikolu Jokića], Janisa [Adetokunba] i Luku [Dončića]. Sva trojica su sjajni igrači. Šaj [Gildžes-Aleksander] je takođe sjajan. Ali mi i dalje imamo sledećih 10 najboljih igrača u svakoj utakmici.

Nastavio je u istom tonu.

Čarls Barkli
Čarls Barklifoto: Profimedia

- Dakle, međunarodni timovi su postali bolji. Ali i dalje imamo najbolje igrače na svetu. Kada pogledate našu klupu, niko ne može da se meri sa Tejtumom ili Holidejem. Ostali timovi nemaju nikoga na klupi takvog kvaliteta. Imamo ubedljivo najbolji tim.

Pol Džordž smatra da b Kanada mogla da napravi problem Amerikancima.

- Oni su verovatno jedan od timova koji bi mogli da namuče SAD. Njihova bekovska linije jeste sjajna, ali nisu dovoljno jaki u reketu. Onda imate Francusku. Imaju visinu, imaju centre, ali zato nemaju spoljnu liniju. Ne možete da nađete timove koji su popunjeni kao mi. Posle svega, nema šanse da SAD izgubi.

Barkli se potom našalio.

- Slušajte, ako izgube, ne možemo ih pustiti nazad u zemlju. Oni ne mogu da se vrate. Sa timom koji imamo, nema izgovora da izgubimo zlatnu medalju. Sve što treba da urade je da izađu tamo i igraju čvrsto i korisno. To je zaista ključ.

Bonus video:

00:29

Nikola Jokić

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.