Vučić razotkrio Nikolu Jokića - Srbiju je ovo dugo zanimalo!
Svetislav Pešić i Nikola Jokić, Foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

zanimljivo

Vučić razotkrio Nikolu Jokića - Srbiju je ovo dugo zanimalo!

Bio je jasan predsednik Srbije

Objavljeno:

Dugo je trajala saga oko toga da li će Nikola Jokić nastupati za Srbiju na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Cela nacija je sa nasterpljenjem čekala odluku centra Denver Nagetsa, a kako je vreme prolazilo, tako su se pojavljivale razne spekulacije ''kvazi'' insajdera.

Nikola Jokić u dresu reprezentacije Srbije
Nikola Jokić u dresu reprezentacije Srbije foto: MOURAD ALLILI / Sipa Press / Profimedia

Ipak, svima je bilo jasno da će jedina tačna informacija izaći iz usta selektora Svetislava Pešiča, koji se u tom periodu dosta oglašavao na tu temu, ali ništa nije otkrivao, nego je uvek ostajao zagonetan.

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije
Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije foto: Starsport©

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je davao sve od sebe kako bi uspeo da nagovori Jokića da nastupi za našu naciju. Par puta se oglašavao javno, poručujući centru da se nada da će zaigrati za nacionalni tim, kao i da bi ''orlovima'' njegovo prisustvo puno značilo.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

Podsetimo se, šta je prvi čovek Srbije tada imao da kaže:

- Navijaćemo za što bolji plasman košarkaša na OI. Nadam se da će Nikola Jokić biti deo tima. Ja njega mnogo volim, mnogo ga poštujem, kao i njegovu porodicu. Ako može ovo je moja molba njemu, da se odazove pozivu. Mnogo je teško i sa Kanađanima koji imaju Aleksandera i Mareja, i sa SAD. Ako neko može da ih pobedi to je Srbija - rekao je Aleksandar Vučić.

Sada je, Vučić, komentarisao odluku Nikole Jokića da igra za Srbiju ovog leta i osvrnuo se na učinak naših sportista prvog dana.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: Printcreen/TV Pink

- Mile će da navija za obojicu, i za mene i za njega. Tako što sam ga (Jokića) javno molio, ali mislim da nisam dao doprinos. On je odlučio, ja sam samo mogao da ga molim. Ja bih želeo da bude porodica njegova na okupu, da mu brata ne gone Amerikanci. Mislim da imamo dobru ekipu, jedini nemamo strance u ekipi. Nismo kupovali nečije državljanstvo. Svi koji dođu od Crnogoraca, Hrvata, kupuje za pozicije koje su deficitarne. Kod nas igraju oni koji su odrasli u našoj zemlji i koji su imali državljanstvo Srbije. Posebno sam ponosan zbog toga. Verujem da će da dođu do zlata ili srebra. Video sam da je Australija pobedila Španiju. Mnogo su to opasne reprezentacije, više se plašim Kanade, nego Amerike. Mnogo su gadna reprezentacija sa Šejom i Marijem. Verujemo u naše momke, pobedili su Kanadu na Filipinima. Sutra im želim sreću. Srbija je prvog dana bila polovično uspešna. Novak je "počistio" Ebdena u prvom kolu, Miekc se plasirao u finale, dok su bokserka Sara Ćirković i streljačica Zorana Arunović eliminisane.

Sara Ćirković na meču prvog kola Olimpijskih igara gde je eliminisana od iskusne Tajlnđanke Jutamas Jitpong  u kategoriji do 54 kilograma
Sara Ćirković na meču prvog kola Olimpijskih igara gde je eliminisana od iskusne Tajlnđanke Jutamas Jitpong u kategoriji do 54 kilogramafoto: Mattia Martegani / Zuma Press / Profimedia

- Nisam pravio razliku, jednako sam navijao za Saru i Zorana, kao i za Novaka, Damira, sve druge naše. Nekom drugom to morate da kažete. Možda pravimo tu grešku. Oni su to napravili spektakularno. Znam da su Rusi dali nalog svima onima da se piše negativno o Olimpijskim igrama, neki su rekli da se piše spektakularno, a potom dodaje:

Sara Ćirković na meču prvog kola Olimpijskih igara gde je eliminisana od iskusne Tajlanđanke Jutamas Jitpong  u kategoriji do 54 kilograma
Sara Ćirković na meču prvog kola Olimpijskih igara gde je eliminisana od iskusne Tajlanđanke Jutamas Jitpong u kategoriji do 54 kilogramafoto: Roberta Corradin/IPA Sport/ipa-a / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ja mislim da je bilo spektakularno. Ne znam ko je pevao francusku himnu, bila je fenomenalna. Što bih ja morao da budem srećan i zadovoljan svim, moj mali sin je bio zadovoljan nekim Minjonima, ne znam ni šta je to uopšte.

Zorana Arunović
Zorana Arunovićfoto: Tauseef MUSTAFA / AFP / Profimedia

- Razgovarao sam sa većinom naših sportova, na vezi sam sa Zoranom, za svakog strepim, nadam se. Baš sam teško podneo za Zoranu i Saru, znam koliko su se spremale, Sara je bila u Tokiju na pripremama. Ona se trudila, bilo joj je najteže. Povratila se posle treće serije - poručio je Vučić.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.