Marina Maljković jasna: Ispraćate najuspešniju košarkašku sekciju na Olimpijske igre!
Marina Maljković, Foto: Starsport©

pariz 2024

Marina Maljković jasna: Ispraćate najuspešniju košarkašku sekciju na Olimpijske igre!

Imala je šta da kaže

Objavljeno: 08:15h

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković govorila je pred put na Olimpijske igre.

- Ispraćate na OI najuspešniju košarkašku selekciju u poslednjih 20 godina. Brzo zaboravljamo, ova ekipa uzela je dva evropska zlata, bronzu u Riju, ovo je jedina ekipa košarkaška koja je uspela da uzme te medalje. Ovo su naše treće OI, što znači da su ove nove devojke dokazale da vrede, jer su 12 najboljih na svetu, to nije lako u bilo čemu. Prošla generacija se stvarala dugo, po mojim procenama desetak godina, sve do zlata u Budimpešti. Za nas je Pariz važna stanica gde gradimo temelje za Los Anđeles i dalje. Razlika je što je naša generacija 30 godina se takmičila u Srbiji, a ja ove devojčice kupim po svetu. Ova grupa je sastavljena od šest, sedam neiskusnih devojčica, koje nemaju reper za evroligaško takmičenje i grupe devojaka kojima je Pariz poslednja stanica pred završetak karijere. Sve to znači samo jedno, da ćemo ići na pobedu bez razmišljanja i da ćemo požrtvovano, kao što ste navikli od ove reprezentacije, ulaziti u meč sa svakim protivnikom - rekla je Marina Maljković, a potom i dodala:

- Portoriko je veoma borbena ekipa. Veoma važna utakmica za nas, dobro ih poznajemo. Nisu se toliko menjali što je njihova prednost. Najbolja igračica je dominantna u igri jedan na jedan u Evroligi. Što se tiče Kine, sećate se toga dosta, evropska klupska košarka je u velikom padu. Predviđam lošu situaciju. Kina sada umesto jednog igrača otvara šansu za dve ili tri. Amerikanke će otići u Kinu i najbolje američke igračice će možda otvoriti svoju ligu od januara. Evroliga, Evrokup će doživeti veliki pad. Španija ima smenu generacija, ali ni blizu nama. Imaju svu dominaciju, pre svega jakim domaćim ligama. Ono što smo uspeli u Valensiji malo da ih poremetimo, bila je slatka pobeda. Nadam se da će ovde devojke uspeti to da urade ponovo.

Sistem takmičenja je takav da nemaš pravo na grešku.

- U Riju je bilo drugačije, ko god je u našoj situaciji, izgubili smo prve tri utakmice, pa smo dobili Senegal i Kinu. Ovo je dosta surovije, nemaš prava na grešku. Pričali smo nakon te bronze, kad smo se skupili i bili uza zid, onda smo pobedile. One su tada na to imale pravo, to je važno, sad toga nema. Svi su nas tada otpisali, nisu hteli da nam se jave. Bio ih je blam, ko su ove, posle je bio šok što smo pobedili neke velike mečeve - zaključila je Maljković.

Obe košarkaške sekcije naše zemlje će čarter letom od 09:00 otputovati za Francusku.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.