Srbija u strahu pred Olimpijske igre - ovo može da bude veliki udarac za ''orlove''!?
Košarkaši Srbije, Foto: Starsport

pariz 2024

Srbija u strahu pred Olimpijske igre - ovo može da bude veliki udarac za ''orlove''!?

Olimpijada će biti održana od 26. jula do 11. avgusta

Objavljeno:

Pobeda nad Japanom jeste prijala reprezentaciji, ali je otvorila pitanje zalaganja naše selekcije u odbrani, na šta je selektor Svetislav Pešić rekao da će sve doći na svoje tokom Olimpijskih igara iako je i sam svestan da mora bolje i da je nedopustivo da ti neko ubaci 20 trojki.

Još jedna od važnih tema razgovora sa novinarima na konferenciji posle utakmice bila je zdravstveno stanje Nikole Jovića i Dejana Davidovca. Dok je za mladog košarkaša Majamija poručio da mu sada treba vreme da uhvati ritam, za iskusno krilo Crvene zvezde selektor je naglasio da “još nije spreman“, kao i da postoje “preveliki rizici“ ako bi se uvrstio u konačni tim Srbije samo na bazi predviđanja i sreće. Iz tog razloga Svetislav Pešić želi da se uveri da je Dejan Davidovac zdrav i da može da iznese teret najvećeg sportskog događaja, kako bi se uopšte govorilo o njegovom učešću. Čak i bez utakmica u nogama.

Dejan Davidovac u dresu reprezentacije Srbije
Dejan Davidovac u dresu reprezentacije Srbije foto: Starsport©

Prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta, Davidovca u ponedeljak čeka ključno snimanje, posle čega lekarska struka treba da donese svoj sud i izloži ga selektoru. To je polazna tačka od koje će da krene Pešić pred konačno sastavljanje tima za Lil i nadamo se Pariz. Košarkaš iz Zrenjanina je, podsetimo, pretrpeo povredu kuka tokom kontrolnog meča sa Holandijom.

Optimistična je vest da je Davidovac dobro reagovao na terapiju i vratio se treninzima sa ekipom po njenom povratku iz Abu Dabija. Njega ipak nije bilo u sastavu protiv Japana, ostaje da se vidi da li će moći protiv Grčke. Sve, opet, polazi od pregleda koji mu značajno kroje dalji status u reprezentaciji za ovo leto.

Dejan Davidovac u dresu Srbije
Dejan Davidovac u dresu Srbije foto: Starsport©

Selektor Pešić je nekoliko puta javno isticao koliko je krilo Crvene zvezde važno za njegovu koncepciju tima, pohvalio je njegov trud i zalaganje na ovim pripremama do momenta povrede, te naglašavao da je Srbiji potrebno njegovo iskustvo i polivalentnost. To jasno ukazuje koliko je osvajač prošlogodišnjeg srebra u Manili zaista bitan deo ekipe i koliko struka veruje u njega.

Reprezentacija put Lila kreće 24. jula, a prvi meč grupne faze protiv SAD igra četiri dana kasnije od 17.15.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

Espreso / Mozzart sport / Prenela: Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.