DRIM TIM DEKLASIRAO "ORLOVE": Srbija bez šanse, Amerikanci su baš moćni!
Nikola Jokić i Entoni Edvards u duelu, Foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

spektakl

DRIM TIM DEKLASIRAO "ORLOVE": Srbija bez šanse, Amerikanci su baš moćni!

Objavljeno: 20:05h
Završeno
19:57h

Košarkaši Srbije poraženi su na pripremnom meču u Abu Dabiju od Amerike rezultatom 105:79.

"Orlovi" se tako iz Ujedinjenih Arapskih Emirata vraćaju sa dva poraza.

Stef Kari je dominirao na početku utakmice, ali je Srbija za sve imala odgovor i fantastično je parirala Amerikancima.

Svetislav Pešić, Nikola Jokić, Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

Filip Petrušev je bio raspložen, a već na samom početku je bukvalno uneo u koš Lebrona Džejmsa. Nikola Jokić je naravno nosio Srbiju, a dobre role imao je i Aleksa Avramović.

Sve to je bilo dovoljno da posle deset minuta igre rezultat bude 28:28.

Marko Gudurić je ubacio tešku trojku na početku drugog dela. Ubacili smo potom još jednu trojku za +6, 34:28. Ipak, u tom trenutku smo stali, a Drim tim je zagospodario terenom.

Kari je dominirao, uključio se i Bem Adebajo, a pomagali su im Entoni Edvards i Lebron, pa su Amerikanci do kraja poluvremena stigli do ogromnih 59:45.

Nadali smo se da bi Srbija mogla da zaigra dobro početkom drugog poluvremena, ali dogodilo se suprotno. SAD pravi seriju od 12:0 i odlazi na ogromnih 71:45.

Tu je pitanje pobednika bilo rešeno, a do kraja meča smo gledali revijalnu utakmicu dva tima.

Na kraju ubedljiva pobeda Amerike i dosta razloga za brigu Srbije i selektora Svetislava Pešića.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

19:36h

IV ČETVRTINA

10. minut - Nova greška Ristića i laki poeni Tejtuma. Nesportski faul Adebaja nad Avramovićem. Tajm-aut Pešić. Avramović 2/2. Trojka Ristića. Brza trojka Gelouveja. Težak promašaj Gudurića, pa trojka Potera. Lep prodor i poeni Avramovića. Pogodak uz faul Petruševa, a potom ubacuje i penal. Pobeda Amerike rezultatom 105:79.

5. minut - Poeni za Uroša Plavšića, iako je Džejms udario bananu, bila je to tzv. silazna putanja. Moćan alej-up Amera i kucanje Lebrona. Gudurić odgovara trojkom. Egzibicije Amerikanaca i trojka Karija. Dušan Ristić greši. Džejms lako prolazi i pogađa uz faul, ali ne i dodatni penal. Dobrić ubacuje trojku. 69:97.

3. minut - Ubacuje Dejvis dvojku. Promašaj Marinkovića, pa laki poeni Edvardsa. Stef Kari u svom stilu pogađa trojku i prekida seriju loših napada na obe strane. 61:90.

1. minut - Trojka Vasilije Micića, lep napad Srbije. 61:83.

19:13h

III ČETVRTINA 58:83 (28:28, 17:31, 24:13)

10. minut - Trojka Devina Bukera. Promašaj Jokića, pa divna akcija i trojka Adebaja. Uspeo je sad Jokić preko Dejvisa da pogodi za dva. Buker neprecizan za tri, Petrušev nije pogodio zicer. Greši Jokić, Edvard kažnjava kucanjem. Jokić ima dva penala, 1/2. Srbija posle 30 minuta igre gubi rezultatom 83:58.

7. minut - Konačno trojka, Marinković je bio precizan. Ostao je sam i pogodio trojku Dobrić na pas Jokića, tajm-aut Stiv Ker. Adebajo 2/2 s penala. 55:75.

Svetislav Pešić, Nikola Jokić, Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

5. minut - Holidej uveaćava prednost Amerike na +26 svojom trojkom. Evo konačno pogotka posle četiri minuta, precizan je Petrušev. Dobra odbrana Srbije i poeni Dobrića iz kontre. Lepa akcija rivala i poeni Tejtuma pod košem. Jokić je ostao sam i promašio trojku. 49:73.

3. minut - Avramović nije pogodio za tri. Lebron Džejms lako prolazi do koša i još lakše poentira. Novi promašaj Avramovića. Embid ispravlja promašaj Karija. 45:68.

1. minut - Počelo je drugo poluvreme u Abu Dabiju. Embid pogađadva penala posle faula Petruševa. Trojku ubacuje i Holidej posle greške Gudurića. 45:64.

18:33h

II ČETVRTINA 45:59 (28:28, 17:31)

10. minut - Adebajo još jednom precizan u šutu za dva. Posle promašaja Srbije, novi koš Adebaja. Dejvis lupa četvrtu blokadu našim igračima, a Derik Vajt pogađa samo jedan penal. Novi promašaj Srbije i novi laki poeni za rivala, ovog puta za Edvardsa. Jokić pogađa uz faul, a ubacuje i dodatni penal. Nezaustavljiv je Adebajo, sad ubacuje i trojku. Jokić nije uspeo da je uzvrati. Srbija na poluvremenu gubi rezultatom 59:45.

7. minut - Brzi poeni Karija, a potom i brzo kucanje Petruševa. Nezaustavljivi Kari sad pogađa trojku uz faul, a potom i dodatni penal. Micić nije pogodio za tri. Edvards jeste pogodio trojku, pa Svetislav Pešić traži tajm-aut. Vanja Marinković nije pogodio za tri. Entoni Dejvis 2/2 sa penala. Jokić u svom stilu iz koraka za dva pogađa. 42:49.

Filip Petrušev, Lebron Džejms, Košarkaška reprezetacija Srbije, Košarkaška reprezentacija SAD, Prijateljska utakmica
foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

5. minut - Nekoliko loših napada na obe strane. Greška za greškom. Tajm-aut Stiv Ker. Sjajan napad rivala i dva penala za Embida, pogodio je oba. Majstorski prodor i poeni Avramovića. Uzvraćaju Ameri preko Džrua Holideja. Ostao je sam i pogodio za tri Stef Kari. Jokić lako prolazi Embida i poentira. 38:38.

3. minut - Sada ubacuje jednu i Vasilije Micić. Koš uz faul Lebrona Džejmsa, pogodio je i dodatni penal. 34:31.

Nikola Jokić, Džoel Embid, Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija SAD
foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

1. minut - Trojka Gudurića. Ovo je bio jedini koš u prvom minutu druge četvrtine. 31:28.

18:05h

I ČETVRTINA (28:28)

10. minut - Prvi poeni Dejvisa iz igre. Vasilije Micić 2/2 sa penala. Trojka Entonija Edvardsa, pa dva penala od istog igača. Poeni Vanje Marinkovića na isteku prvog perioda, rezultat je 28:28.

7. minut - Prvi poeni za Bema Adebaja. Sjajan napad i alej-up za kucanje Petruševa. Entoni Dejvis 1/2 sa penala. Novi sjajan napad Srbije u kucanje Ognjena Dobrića. Tajm-aut Stiv Ker. Trojka Adebaja. Poeni Jokića posle skoka u napadu nakon promašene trojke Dobrića. 22:19.

5. minut - Nikola Jokić je prevario Džoela Embida, ali promašio zicer. Odbranila se Srbija, a Jokić pogađa po prvi put. Lebron u svom stilu za dva poena preko Petruševa. Prvi poeni Embida. Jokić 2/2 sa penala. 16:13.

3. minut - Dobra odbrana Srbije i laki poeni Marka Gudurića. Druga trojka Karija. Novi poeni Srbije, pa novi poeni Karija, već ih ima devet, koliko i Amerika. Trojka Alekse Avramovića. Još jedna trojka Avramovića. 12:9.

1. minut - Krenula je utakmica. Stef Kari odmah ubacuje trojku. Filip Petrušev ugurao je Lebrona Džejmsa i pogodio. Tehničku odmah dobija i Svetislav Pešić zbog prigovora. Ubacio je penal Kari. 2:4.

17:37h

Srbija je u utorak doživela poraz od Australije, a sada je došao susret koji smo svi sa nestrpljenjem čekali.

"Orlovi" će u Abu Dabiju u sklopu priprema za Olimpijske igre ukrstiti koplja sa najjačom reprezenatcijom na svetu, Amerikom.

Amerikanci su u UAE već savladali Australiju, a videćemo kakav će biti ishod utakmice protiv izabranika Svetislava Pešića.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.