Nije mogao da odbije Pešića - sa njim na Olimpijske igre!
Svetislav Pešić, Foto: Frédéric Chambert / Panoramic / Profimedia

najnovije vesti

Nije mogao da odbije Pešića - sa njim na Olimpijske igre!

Ima veliko iskustvo

Objavljeno:

Možda zvuči pomalo izlizano, ali zaista dobra atmosfera je jedan od ključnih faktora za uspeh reprezentacije. Osim što je neophodna stručnost, osmeh je nešto što dodatno pomaže na napornim pripremama. Ognjen Stojaković je važan deo reprezentativne priče, trenerku Denvera je zamenio srpskim odorama.

Ognjen Stojaković
Ognjen Stojaković foto: Jao Mile podcast/Youtube

Jedan od asistenata Majka Melouna je od prošle godine deo stručnog štaba Svetislava Pešića. U razgovoru za ''Telegraf'' setio se kako je sve počelo.

-Igrali smo protiv Lejkersa plej-of seriju. Prvu utakmicu i meni zvoni telefon, zove trener Pešić. Pitao me je da li bih ja bio zainteresovan da budem deo te priče. Meni je to oduvek bio san, da budem deo reprezentacije. Naravno, rekao sam da - rekao je Stojaković.

Nije želeo o razlikama u odnosu na Manilu, nego se fokusirao na sličnosti. Dugogodišnji saradnik Nikole Jokića u Denveru u prvi plan stavlja zajedništvo.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

- Isto je da smo svi tu, imamo lepu hemiju, momci se lepo druže, napreduju i to je najbitnije. Važan je dolazak i Nikole Jokića i Vase Micića, i ostalih. Oni su svi drugari, znaju se od malih nogu. Prepoznaju se i znaju se i van terena i na terenu, i to može biti zaista bitno.

Posle poraza od Austraije, Srbija će od 18 časova na megdan Americi u Abu Dabiju. Prava uvertira za ono što sledi u grupnoj fazi Olimpijskih igara.

- Znajući mentalitet, Amerikanci shvataju kolika je veličina naših igrača. Tu apostrofiram one koji su u NBA, Nikolu, Vasu, Bogija, mali Jović, Poku i svi ostali. Znaju kako mi igramo, a imaju poštovanje prema Nikoli, koji je verovatno najbolji košarkaš na svetu poslednjih pet godina, ako ne i više. Oni znaju njegovu veličinu i kvalitet i sve što on donosi svojim prisustvom - zaključio je Stojaković za Telegraf.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/Telegraf/Meridan sport/Prenela: Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.