Amerika neće izaći na teren pred meč sa Srbijom!
Košarkaši Srbije, Foto: Starsport

ZANIMLJIVO

Amerika neće izaći na teren pred meč sa Srbijom!

Odluka je donesena

Objavljeno:

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država savladala je selekciju Australije 98:92.

Posle pobede, oglasio se selektor SAD-a Stiv Ker.

- Da, trenutno samo eksperimentišemo, tako da isprobavamo različite kombinacije. AD sa bilo kim je dobar. Bio je sjajan večeras, fantastičan je ovih prvih 10 dana ili koliko god da smo zajedno. Očigledno imamo puno talenta, svaki igrač je sposoban da bude starter i igra velike minute, ali snaga našeg tima je naša dubina i moramo da iskoristimo tu dubinu i vršimo pritisak na timove svih 40 minuta bez obzira na kombinacije. Sledećih nekoliko utakmica ćemo nastaviti da eksperimentišemo i pokušamo da pronađemo najbolje kombinacije kako bismo mogli da igramo punih 40 minuta - počeo je Stiv Ker.

Stiv Ker
Stiv Kerfoto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

Sviđa mu se Entoni Dejvis u startnoj petorci.

- Da, ovo je ono što on jeste. On je vrhunski strelac, ide prema košu, dolazi do obruča, igra kroz kontakt. FIBA je veoma fizička i on je veoma fizički igrač. Tako da mislim da će sigurno biti jedan od naših vodećih strelaca tokom ovog turnira. Međutim, ono o čemu se radi u ovom timu, koga briga ko postiže poene, svi mogu da postignu poene. Radi se o igranju odbrane, skoku, pobedi u borbi za posed. Večeras smo izgubili borbu za posed zbog njihovih ofanzivnih skokova i svih naših izgubljenih lopti. Tako da imamo mnogo toga da popravimo - dodao je Ker.

Komentarisao je ekipu Srbije ovog leta i istakao da mu se veoma sviđa.

- Srbija je fantastičan tim, jedan od najboljih na svetu, očigledno. Imaćemo priliku da ih gledamo kako igraju sutra. Daćemo našim momcima slobodan dan, treba im odmor, a zatim ćemo se pripremati za Srbiju. Ali videćemo ih ponovo u našoj grupi u Lilu, tako da će to biti dobar test, to je sigurno.

Smatra da ima dovoljno vremena za pripremu.

- Imamo vremena. Znamo šta radimo. USA Basketball ovo radi već dugo vremena. Deo izazova je što nemamo kontinuitet kao timovi poput recimo Australije. Tako da su oni navikli da igraju zajedno i to znači da moramo brzo da se prilagodimo i prilagodimo za nekoliko nedelja. Ali očigledno imamo puno talenta i sjajan karakter. Naši momci su zaista fantastični saigrači i brinu jedni za druge. Ali potrebno je malo vremena da postanemo tim i treba nam još nekoliko nedelja, ali stići ćemo tamo - rekao je Ker.

Košarkaši Srbije
Košarkaši Srbije foto: Starsport

Ističe da Amerika uvek ima samo jedan cilj, a to je zlato.

- Osećao sam to i prošle godine. Ako ste Tim SAD, trebalo bi da pobedite i mi prihvatamo taj pritisak. Nema sumnje da ovaj tim ima puno vrlo talentovanih, poznatih superzvezda. Tako da razumemo da su očekivanja veoma visoka. Ali prihvatamo to i uzbuđeni smo zbog izazova koji je pred nama - dodaje.

Prema njegovom mišljenju Embid je svakog dana sve bolji.

- Ne, kao da započinjemo sa AD-om ili Bam-om umesto Embiida? Sledećih nekoliko utakmica nastaviću da eksperimentišem sa postavama. Joel je sve bolji i bolji svakog dana. Obično je velikim momcima potrebno malo duže da uhvate ritam i tok. Volim Joela, on je dominantan igrač. Mislim da će biti važno za nas da pronađemo najbolje kombinacije i stavimo prave ljude zajedno. To je još uvek rad u toku - rekao je Ker.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.