Bogdan Bogdanović otkrio sve i svašta pred Olimpijske igre!
Bogdan Bogdanović, Foto: Kurir/PETAR ALEKSIĆ

zanimljivo

Bogdan Bogdanović otkrio sve i svašta pred Olimpijske igre!

Bio je iskren i jasan

Objavljeno: 22:44h

Košarkaši Srbije putuju za Abu Dabi gde će odraditi pripreme za predstojeće Olimpijske igre u Parizu koje će biti održane od 26. jula do 11. avgusta.

Srbija će se prvo sastati protiv reprezentacije Australije, taj meč će biti odigran 16. juna, a dan kasnije igra protiv SAD-a. Japan nas očekuje 21. jula, a potom kreće Olimpijada.

Bogdan Bogdanović se oglasio i otkrio kakva je situacija u timu pred igre u Parizu.

Bogdan Bogddanović i Vasilije Micić
Bogdan Bogddanović i Vasilije Micić foto: Starsport©

Trudimo se da nastavimo sa dobrim timskim radom i da održavamo tu atmosferu koju imamo. Ne zalećemo se previše, samo se koncentrišemo na rad, da održavamo formu i nastavak priprema ide, spremamo se za Olimpijske igre. Imao sam to iskustvo da budem ovde sa Atlantom pre godinu i po dana. Abu Dabi je fenomenalno mesto, nema šta drugo da se radi sem košarke, dobra hrana, dobro vreme, bazen i oporavak. Pravo mesto za nas – rekao je kapiten Srbije.

Posle pobede naše selekcije u prijateljsom meču nad Francuskom, dodatno su porasla očekivanja javnosti.

Dobro, to kod nas uvek tako ide. Kako se približava prvenstvo, kreće loženje i tako dalje. Mi treba da se fokusiramo na naš rad ovde, na ovo što gradimo. Mi još ništa nismo postigli ni s tom utakmicom, ni sa ovim prethodnim pripremnim utakmicama što smo imali, da tako kažem, iza zatvorenih vrata. Samo treba da nastavimo da se fokusiramo na trening, na dobar rad. Olimpijske igre tek dolaze, daleko je to još.

Bogdanović je govorio i o selekciji SAD-a, koja važi za prvog favorita za osvajanje zlatnog odličja u Parizu.

To su jedni od najvećih profesionalaca. Počevši od njihovih lidera i najvećih zvezda. Tako da, možda i oni šalju nama neku poruku (smeh). Sve je za poštovanje, naravno, ali mislim da su oni dosta spremni i pripremljeni. Znaju kako to ide, imaju igrače koji su imali iskustva na prethodnim takmičenjima, nevezano za Olimpijske igre, već i sa planetarnih takmičenja – rekao je, između ostalog, Bogdan Bogdanović.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.