Gorko sećanje Stefa Karija na Srbiju! Nije moglo da prođe bez Jokića
Nikola Jokić i Stef Kari, Foto: TNS / ddp USA / Profimedia

čeka nas spektakl

Gorko sećanje Stefa Karija na Srbiju! Nije moglo da prođe bez Jokića

Oglasio se najbolji šuter svih vremena

Objavljeno: 11:09h

Zvezda reprezentacije SAD-a Stef Kari oglasio se pred pred pripremni turnir koji se igra u Abu Dabiju.

Srbija će na megdan Amerikancima u sredu od 18 časova, a novinare je zanimalo da li je NBA as upoznat sa istorijom "drim-tima".

- Nisam siguran, morao bih da uradim domaći i malo istražim stvari. Iskreno, nisam siguran da li su Majkl (Džordan), Leri (Bird) i Medžik (Džonson) sami skovali nadimak ’Drim tim’ i šepurili se sa istim ili im je to javnost nadenula. Meni je najvažnije da nas na kraju zovu ’osvajači olimpijskog zlata’, a kakav god nadimak budemo dobili, biće super - rekao je Kari, a prenosi "Mozzartsport".

- Očigledno je da imamo sjajnu grupu momaka, jako sam uzbuđen zbog onoga što nas čeka i što možemo. Nadam se da ćemo uspeti u našim namerama.

Pred Amerima su dve kontrolne utakmice, sa Australijom u ponedeljak i zatim u sredu sa Srbijom.

Stef Kari
Stef Karifoto: Ethan Miller / Getty images / Profimedia

- Ove utakmice su jako bitne. Već smo odigrali jednu protiv Kanade, čekaju nas još dve ovde. Svaka utakmica biće prilika da pomalo učimo o sebi, da znamo na šta treba da se fokusiramo kada utakmice zaista budu važne, u Parizu. Sve je zgusnuto. U NBA ligi imate mesec i po dana trening kampa pre nego što sezona počne, sada imamo samo tri sedmice. Zato moraš da budeš mentalno spreman za maksimalne napore, sa ove dve utakmice treba da postanemo još bolji i dalje gradimo pobednički mentalitet.

Srbiju Kari ne pamti Srbiju po dobru. Igrao je u Novom Sadu 2007. godine dva puta kada je našu selekciju sa klupe predvodio Miroslav Muta Nikolić do zlatne medalje.

- Igrao sam za reprezentaciju do 19 godina u Srbiji, baš protiv Srbije. Dobili smo ih u grupi, a onda su nam oni uzvratili u meču za zlato. Posle toga smo im se revanširali u finalu Mundobasketa 2014. u Španiji. Mnogo je istorije iza nas - kaže najbolji šuter svih vremena.

Nezaobilazna tema je bio Nikola Jokić.

- Jasno je, imate Jokića koji je postigao sve što je postigao tokom karijere, igrati protiv njega i Bogdanovića biće dosta zabavno. Znamo se svi. Iskreno, ne znam kako će biti igrati protiv njih ovde, ali su sa nama u grupi na Igrama i eto, čeka nas nekoliko dobrih okršaja. Biće teško dobiti Srbiju, zato mi moramo da budemo fokusirani na ono što mi znamo i da to sprovedemo u delo. Srbija je dosta težak rival, kao i još neke reprezentacije koje ćemo videti na Igrama.

Stefa Karija čekaju prve Olimpijske igre u karijeri, tako da se raduje izazovima koji predstoje, ali ne želi da preskače korake.

Bonus video:

00:29

Nikola Jokić

(Espreso sport/Mozzartsport/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.