"ORLOVI" NA KRILIMA JOKIĆA RAZBILI FRANCUSKU: Ova Srbija baš obećava!
Nikola Jokić i Viktor Vembenjama u duelu, Foto: Frédéric Chambert/ imago sportfotodienst / Profimedia

bravo

"ORLOVI" NA KRILIMA JOKIĆA RAZBILI FRANCUSKU: Ova Srbija baš obećava!

Ovo može da nas raduje

Objavljeno: 23:20h

Sjajna partija "Orlova" u Lionu.

Košarkaši Srbije savladali su domaću Francusku rezultatom 79:67 u prvom pravom prijateljskom meču u sklopu priprema za Olimpijske igre u Parizu.

Francuzi su bili bolji na početku meča od našeg tima. Trikolori su bili veoma raspoloženi u šutu za tri poena.

Ubacili su čak pet trojki u prvom periodu, ali im to nije bilo dovoljno. Srbija je uspela sa dva brza koša Vanje Marinkovića da prepolovi prednost rivala.

U drugoj četvrtini dosta bolja igra Srbije. Naši momci plesali su na terenu, Nikola Jokić maltretirao je Vembenjamu, a Francuzi nisu znali šta da rade.

Viktor Vembenjama je previše solirao u napadu, pa je tim Svetislava Pešića drugu deonicu rešio u svoju korist rezultatom 27:9, pa smo na poluvremenu vodili rezultatom 45:32.

Jokić je posle prvog poluvremena imao učinak od 17 poena, devet skokova i jedne asistencije, dok je samo Vembenjama bio dvocifren kod Trikolora sa 12 poena.

Velika borba vodila se na početku treće četvrtine. Igralo se koš za koš, sve do poslednjih pet minuta pomenute deonice. Iskoristili su tad greške "Orlova" Francuzi, a i zaigrali su bolje u napadu, pa su sa -17 uspeli da priđu na svega osam poena zaostatka i to bez Vembenjame.

Srbija je dobro otvorila poslednju deonicu i pobegla je na 68:55. Ipak, Francuzi nisu hteli da se predaju.

Napravili su seriju od 10:1 i prišli na samo četiri poena zaostatka. Ipak, usledila je trojka Vasilija Micića koja je verovatno i rešila pitanje pobednika.

Nikola Jokić je predvodio Srbiju sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 12 skokova, Bogdan Bogdanović ga je pratio sa 15 i oni su bili jedini dvocifreni u našem timu.

Viktor Vembenjama je bio najefikasniji u Francuskoj sa dabl-dabl ulinkom od 14 poena i deset skokova, a dvocifren je bio još samo Geršon Jabusele sa 12 koševa. Novi košarkaš Oartizana Frenk Nilikina postigao je devet poena.

Srbija sada putuje u Abu Dabi, gde će igrati turnir protiv selekcija Australije i SAD.

Bonus video:

00:29

Nikola Jokić

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.