Udarno: Srbija bez važnog igrača na Olimpijskim igrama!
Košarkaši Srbije, Foto: Starsport

peh...

Udarno: Srbija bez važnog igrača na Olimpijskim igrama!

Baš loše vesti...

Objavljeno:

Nikola Jović je šokirao srpsku, ali i svetsku košarkašku javnost, kada je izašao iz aviona kojim je iz Floride došao u domovinu, sa ortopedskom čizmom na nozi.

Mladi krilni centar Majamija je na jednom od poslednjih treninga u Americi doživeo povredu skočnog zgloba. U prvi mah delovalo je da je ta čizma samo znak predostrožnosti. Jović je stigao na pripreme reprezentacije Srbije, na okupljanju medijima rekao da će se sve znati posle kontrolnog snimka i da se nada da će se vratiti brzo.

Nikola Jović
Nikola Jović foto: Maddie Meyer / Getty images / Profimedia

Ali, već tada je istakao:

- Ne zna se, nisam 100 odsto siguran da ću igrati. Ako je i dalje loše posle kontrolnog snimka, neću uspeti da se vratim na vreme, to je jače od mene.

Kako Meridian sport saznaje, situacija ipak nije povoljna za mladog asa Hita i Srbije, osvajača srebrne medalje na Svetskom prvenstvu prošle godine. Došlo je do, navodno, preloma skočnog zgloba i Jović će, izvesno je, propustiti najveće sportsko planetarno takmičenje.

Inače, čak i da se Nikola oporavi(o) od povrede na vreme, pita se Majami. A NBA osiguranje, u slučaju povrede nekog igrača, ogromno je. Ta povreda potencijalno košta nekoliko stotina hiljada dolara. Rizik je preveliki.

Plus, pitanje je koliko bi se Eriku Spolstri, treneru Hita i članu stručnog štaba Amerike, svidelo da Jović ide na Olimpijske igre i ugrozi početak sezone.

Jokić na Vembanjamu, povlačenje Parkerovog dresa… Svet gleda – gledajte i vi

Jović nije otputovao sa ekipom na pripremne utakmice u Francuskoj (večeras) i Abu Dabiju (15. i 16. jula protiv Australije i Amerike). Nije ni Dejan Davidovac koji se povredio na zatvorenom meču protiv Holandije.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/Meridan sport/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.