Skandal pred Olimpijske igre! Kako će ovo uticati na Srbiju?
Dobrić, Bogdanović Ilić i Pešić, Foto: Starsport©

šok

Skandal pred Olimpijske igre! Kako će ovo uticati na Srbiju?

Zvezda tima "digla glas"

Objavljeno: 08:08h

Rival košarkaške reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu je uzdrman.

Naime, reprezentativac Portorika Tremont Voters požalio se na društvenim mrežama na neadekvatan odnos koji košarkaški savez te zemlje ima prema igračima pred start Olimpijskih Igara u Parizu.

Portoriko je u grupi C sa Srbijom, SAD i Južnim Sudanom.

Selekcija Portorika kompletirala je košarkaški turnir na predstojećim Olimpijskim Igrama u Parizu zahvaljujući pobedi nad Litvanijom rezultatom 79:68 u finalu kvalifikacionog turnira u San Huanu.

Voters je blistao i u polufinalu, kada je proglašen najboljim igračem utakmice u ubedljivoj pobedi protiv Meksika. Plejmejker je tada ubacio 24 poena. Na parketu veoma konkretan, ali ovog puta nije tačno naglasio u čemu je problem.

- Nisam mogao da spavam kako treba tokom prethodne tri sedmice, ali nisam dozvolio da to utiče na moje nastupe. Ne želim da napravim problem ili omalovažim savez, već da otvorim javnosti oči i izazovem promenu. Svi želimo da budemo poštovani, baš kao što tako i veoma strastveno predstavljamo Portoriko. To što vam neko kaže da će se pobrinuti za sve što vam je neophodno i ne znači da će tako biti - rekao je Voters, a prenosi "Sportklub".

Tremont Voters
Tremont Votersfoto: Ricardo ARDUENGO / AFP / Profimedia

- Uvažavamo i nekadašnje igrače koji su nam utabali put, ali bi kako vreme prolazi i resursi i način na koji se savez ophode prema košarkašima trebalo da se poboljša. Atlete na koledžima odnedavno zarađuju, moji saigrači i ja nismo dočekali to, ali smo srećni zbog mlađih momaka. Godinama smo se borili kako bi atlete dobijale ono što i zaslužuju, a tako treba da bude i ubuduće. Ako mi sportisti dajemo sve od sebe, očekujemo da se i odgovorni prema nama ophode na isti način.

Nastavio je Voters sa izglaganjem na svom Instagram profilu.

- Za nacionalni tim uvek dajem maksimum i igram požrtvovano, čak i kada me muče povrede. Znam brojne priče igrača koji su prolazili kroz svakojake probleme bez da je iko za njih znao. Zato sada govorim u ime svih nas – želimo da na adekvatan način budemo tretirani i da nam pruže ljubav iz saveza baš kao što to mi radimo i osećamo prema Portoriku kada smo na parketu. Briga me i ako me ‘ugase’, ovo pričam i za sve one koji misle da na to nemaju pravo. Stojim iza svojih reči i neću dozvoliti da plasman na OI zataška problem. Olimpijac sam i na parketu i u životu.

Tremont Voters
Tremont Votersfoto: EPA/ROLEX DELA PENA

Potom se oglasio i generalni menadžer košarkaške selekcije Portorika, nekada istaknuti as Karlos Arojo.

- Moj jedini prioritet su igrači. Vaša odricanja nikada neće biti ignorisana. Nema tajni, sve ćemo rešiti interno. Radiću neumorno kako bih se postarao da svi imaju neophodne resurse da se pripreme za Igre i odigraju što bolje. Videti ujedinjeni narod je nešto najlepše! - zaključio je.

Portoriko i Srbija će se sastati 31. jula u drugom kolu grupne faze.

Bonus video:

00:29

Nikola Jokić

(Espreso sport/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.