PEŠIĆ U SVOM STILU: Loše pripreme, loši rezultati...
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

selektor iskren

PEŠIĆ U SVOM STILU: Loše pripreme, loši rezultati...

Iskusni stručnjak sumirao dosadašnji deo priprema

Objavljeno: 21:24h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić oglasio se nakon prve nedelje priprema za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Iskusni stručnjak je imao zanimljivu opasku na početku intervjua za KSS: "Loše pripreme, loši rezultati", a potom je istakao da je pred čitavim timom veliki posao. - Pripreme su najvažnije. Pipremiti za ovakav jedan zahtevan olimpijski turnir jeste specijalna situacija. Drugačije je od priprema za Svetsko prvenstvo zato što pre svega svi igrači praktično, ne samo naši, već iz drugih selekcija su završili praktično pre neki dan jednu kompletnu i vrlo zahtevnu sezonu koja je trajala od septembra meseca. Pripremiti ekipu za ovakav turnir sa strane trenera i medicisnkog strafa nije uopšte lako, ali je izazovno - rekao je Pešić. Prva zvanična utakmica "orlova" biće prijateljski meč protiv Francuske u Lionu i on je zakazan za 12. jul, posle čega Srbija ide u Abu Dabi gde 16. jula igra protiv Australije, a 17. jula protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Prethodno će imati dve provere iza "zatvorenih vrata". - Za igrače je najteže, jer postoji nekakav period odmora i pripreme za ono što sledi. Različito smo se pripremali, zato što smo morali da vodimo računa o trenutnom fizičkom stanju igrača, ali koliko god je moguće nismo zanemarili ukupne pripreme sa apekta igre, individualnog unapređenja fizičke spreme i to je bilo dosta dobro. Nisam iznenađen, olimpijski turnir je jedan novi izazov i motivacija i igrači sigurno daju maksimum u ovom trenutku - poručio je selektor Srbije. Potom se ekipa vraća u Beograd i 21. jula igra protiv Japana u Areni, a potom sledi još jedna pripremna utakmica pa put u Pariz 24. jula. Srbija je u grupi sa reprezentacijom SAD, Sudanom i kvalifikantom iz Portorika.

Bonus video:

05:26

Svetislav Pešić pred polufinale Svetskog prvenstva

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.