Susedi u neverici: Katastrofa za Hrvatsku!
Navijači Hrvatske, Foto: Liang Sen / Xinhua News / Profimedia

kvalifikacije

Susedi u neverici: Katastrofa za Hrvatsku!

Razočarali su naciju

Objavljeno:

Košarkaši Hrvatske poraženi od Novog Zelanda rezultatom 90:86 u drugoj utakmici grupe na turniru u Pireju, kvalifikacionom za Olimpijske igre u Parizu.

Ekipa Josipa Sesara imala je daleko teži posao danas nego protiv Luke Dončića i družine dan ranije i na kraju je pretrpela šokantan poraz koji joj dobrano kvari planove.

Hrvatska bi zbog poraza mogla da zauzme drugo mesto u grupi (svaako je obezbedila polufinale), to će se desiti ako Novi Zeland pobedi i Sloveniju, što znači da će u polufinalu Sesarov tim igrati sa prvoplasiranim iz druge grupe, a to će najverovatnije biti prvi favorit za osvajanje turnira, domaćin Grčka.

Teško je verovati da će Dominikanska Republika ili Egipat preko Grka moći do liderske pozicije.

Grčka u sredu uveče igra prvi meč na turniru, rival je Dominikanska Republika. Hrvati su protiv Novog Zelanda u Ivici Zupcu imali daleko najjačeg napadačkog aduta - centar Klipersa utakmicu je završio sa 29 poena i 16 skokova! Još jednu sjajnu "ol-raund" partiju pružio je Dario Šarić, gurao je Hrvatsku sa 19 poena, 8 skokova i 5 asistencija, dok je Mario Hezonja meč završio sa 16 poena, 9 skokova i 6 asistencija.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/B92.sport/Preneo: Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.