Crvena zvezda saopštila tužne vesti
Foto: EPA/Cyril Zingaro

tužan dan

Crvena zvezda saopštila tužne vesti

Velikan srpske košarke

Objavljeno:

Košarkašku, ali i celokupnu sportsku javnost 24. juna pogodila je vest o smrti proslavljenog jugoslovenskog reprezentativca i nekadašnjeg košarkaša Zvezde Dragana Kapičića.

On je preminuo u 76. godini u Beogradu, a najveći trag je ostavio u klubu sa Malog Kalemegdana. Crveno beli dres nosio je devet sezona (1966-1975), i za to vreme uspeo je da osvoji dve titule prvaka i tri nacionalna kupa, kao i Kup pobednika Kupova 1974.

Košarkaški klub Crvena zvezda je na svom sajtu objavila kada će se održati komemoracija, a saopštenje prenosimo u celosti:

Dragan Kapičić
foto: Starsport©

- Komemoracija će se održati na terenima KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu, drugoj kući našeg Dragana Kapičića sa početkom u 12 časova.

Dragan Kapičić je preminuo 24.06.2024.godine u 76. godini života u Beogradu. Život mu je bio neraskidivo vezan za Crvenu zvezdu, prvo kao igrača, kasnije i funkcionera kluba. Bio je jedan od najbolji košarkaša u istoriji našeg kluba za koji je nastupao od 1966. do 1975. godine.

Uz dve titule prvaka i tri nacionalna kupa, u istoriju se za sva vremena upisao 1974.godine osvajanjem trofeja Kupa pobednika Kupova u Udinama.

Sahranjen je 27.juna na Cetinju.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.