BOMBA: MILJENIK DELIJA SE VRAĆA U ZVEZDU?
Fakundo Kampaco, Duško Ivanović i Ben Bentil, Foto: Starsport©

opa

BOMBA: MILJENIK DELIJA SE VRAĆA U ZVEZDU?

Prikupio je velike simpatije navijača

Objavljeno: 19:51h

Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde, Ben Bentil, govorio je za "Basketball Sphere" o prethodnom periodu u Japanu, epizodi na Malom Kalemegdanu, tome šta je Duško Ivanović promenio kod sebe, ali i o povratku u Zvezdu.

Ben Bentil
Ben Bentil foto: Starsport

Bentil se zajedno sa Hasan Martinom posle boravka u Beogradu otisnuo na put u Japan.

- Bilo je zabavno u Japanu. Drugačiji je to stil igre, drugačije iskustvo. Naučio sam dosta o svemu tome, drugoj kulturi. Ne može da se uporedi sa Evropom, ali sam uživao. Hasan je bio tamo i ranije, pričao mi je o tome. Obojici je bilo dobro. Kada smo imali vremena za to, družili smo se. On je bio prvi koji mi je pričao o Japanu. Imao sam nekoliko ponuda iz Evrope, ali sam u isto vreme hteo da vidim o čemu se radi na drugom kontinentu, kakvo je to tržište. Azija je uvek bilo mesto na koje bih otišao. Kada se pojavila šansa, iskoristio sam je.

Prisetio se perioda u Crvenoj zvezdi.

- Bilo je neverovatno. Navijači su bili neverovatni, tim je bio sjajan, odlična grupa momaka. Nismo uspeli da se plasiramo u play-off Evrolige, ali je svako iz tog tima bio odličan. To je jedna od sezona za pamćenje.

Ben Bentil
Ben Bentil foto: Starsport/Peđa Milosavljević

O Dušku Ivanoviću, koji je stigao na klupu Zvezde umesto Vladimira Jovanovića.

- Kada je Duško došao, svi smo osetili da je to promena. Radili smo jako i zato smo na početku imali veliku seriju. Uvek sam osećao da imamo talenat i da nam je bio potreban samo neko ko bi nas vodio. Duško je bio taj. Stara je škola. Fokusira se na jak rad i detalje.

Uprkos tome što je Crvena zvezda ostala bez titule u ABA ligi i bez play-offa Evrolige, što su bili primarni ciljevi, trofej nije izostao, osvojen je Kup "Radivoj Korać".

- Pre polufinala protiv Partizana, nisam bio deo ekipe. Duško mi je rekao da neću biti među 12 na startu turnira i bio sam okej sa tim. Zatim sam bio starter. Pokušavao je da mi kaže da iako imamo Fakunda i Luku, da moram da budem lider i vodim tim. Osvajanje tog trofeja sa njim bilo je specijalno. Finale ABA lige je otišlo u pet utakmica. Na kraju smo izgubili, ali je ostao osećaj da smo dali sve od sebe i da smo se maksimalno borili.

O povratku u Evropu i ponovnom igranju u Zvezdi.

- Videćemo šta je na stolu. Nedostaje mi Evropa mnogo, neću da lažem. To je nešto što ću sigurno razmotriti. Videćemo kakve ponude dobijem. Još uvek je rano za to. možda je bilo glasina da želim da se vratim. Videćemo. Volim Crvenu zvezdu, navijači su nestvarni. Ukoliko bi iz kluba želeli da se vratim, to je nešto što bih sigurno razmotrio. Znam kakve igrače imaju, sve mi je već poznato.

Videćemo u doglednom periodu da li će mu se ispuniti želja, a to je da se vrati u Crvenu zvezdu. Uprava crveno-belih je sada na potezu.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/Sportal/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.