JOŠ JEDAN ODLAZAK: PRIZNAO - ''NAPUŠTAM PARTIZAN''!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

CRNO-BELI

JOŠ JEDAN ODLAZAK: PRIZNAO - ''NAPUŠTAM PARTIZAN''!

Veliki udarac za Grobare

Objavljeno: 18:09h

Crno-beli nisu iskoristili opciju produžetka saradnje sa igračem na još jednu sezonu

Mateuš Ponitka je nastavio seriju odlazaka igrača koji su bili deo Partizan Mozzart Beta u prošloj sezoni. Poljak je u kratkoj izjavi za Mozzart Sport potvrdio informaciju koja je se ranije danas proširila društvenim mrežama, da u narednoj sezoni neće biti deo sastava Željka Obradovića.

Uprava Parnog valjka je imala opciju da produži saradnju sa igračem na još jednu sezonu, ali je odlučila da to ne čini. To i ne predstavlja preveliko iznenađenje, s obzirom da je imao učinak ispod očekivanja i u Evroligi imao prosek od 2,4 poena po utakmici, 2,2 skoka i 0,7 asistencija.

- Tačno je, napuštam Partizan - poručio je kratko Ponitka za Mozzart Sport.

Mateuš Ponitka
Mateuš Ponitkafoto: Starsport©

Karijera 29-godišnjeg krilnog košarkaša je počela još u Varšavi, u otaždbini je igrao za Prokom i Zjelonu Goru, a u inostranstvu nosio dresove belgijskog Ostendea, turske Karšijake, španskog Kanarijasa, ruskih klubova Lokomotiva iz Kubanja i Zenit iz Sankt Peterburga, dok je pre dolaska u Panatinaikos igrao za italijansku Ređanu.

Pre dve godina, na Prvenstvu Evrope, slovio je za najboljeg pojedinca reprezentacije Poljske koja je ostvorila plasman u polufinale. Najbolju partiju tokom turnira Mateuš je zabeležio u četvrtfinalnom okršaju sa Slovenijom kad je zabeležio tripl-dabl. U Partizanu se očekivalo da bi mogao da ima veoma važnu ulogu iz drugog plana, ali je veći deo sezone odigrao na prilično niskom nivou.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

(Espreso/Mozzart sport/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.