TEŽAK PROBLEM ZA KARIJA? Srbija bez jedinstvenog lidera na Olimpijskim igrama
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

BIĆE TEŠKO

TEŽAK PROBLEM ZA KARIJA? Srbija bez jedinstvenog lidera na Olimpijskim igrama

Hendikep za Orlove

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije polako dodaje gas pred ono najvažnije - Olimpijske igre u Parizu.

Kada pogledamo sastav našeg tima uz činjenicu da će deo Orlova biti i najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić, jasno je da su apetiti nacije na najvišem mogućem nivou.

Košarkaška reprezentacija Srbije
Košarkaška reprezentacija Srbijefoto: Starsport©

Medalja je nešto što se očekuje, ali euforije ne sme biti, jer kako je selektor Svetislav Pešić rekao: "Svi na Olimpijskim igrama konkurišu za medalju".

I bio je u pravu, 300 odsto! Reprezentacije kao što su Kanada, Francuska, Nemačka, uz nikad jače Sjedinjene Američke Države (SAD), Australiju, a verovatno i kvalifikante Španiju, Litvaniju i Grčku - stavlja do znanja da bi Orlovi sa bilo kojom osvojenom medaljom oko vrata, bili istinski šampioni.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: Starsport

Tačno je da su tu Vasa Micić, Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić, Nikola Jović i ostale NBA vedete, međutim, jedno ime sa Mundobasketa iz Manile definitivno nedostaje našoj reprezentaciji.

Reč je o iskusnom, fantastičnom plejmejkeru starog kova koga će Vasa Micić teško odmeniti u tom smislu - Stefanu Joviću.

1 / 6 Foto: Starsport©

Kakav je samo košarkaš Jović, a kakav bi tek bio da su ga zaobišle teške povrede u karijere... Ljudina na terenu i van njega, sa idejom da je tim uvek iznad pojedinca. Tako je i igrao svih ovih godine. Iskusni organizator igre se nedavno povukao iz reprezentacije zbog ličnih problema, a čini se da će upravo njegova sigurnost sa loptom u rukama, smirenost i kreativnost u piku najviše nedostajati Srbiji u Parizu.

Vasa Micić
Vasa Micićfoto: Dado Đilas

Jokić, Micić i Bogdanović su glavne zvezde, ali košarkaški tim ne čine samo superstarovi. Potrebno je sve to uklopiti u jednu zdravu i funkcionalnu celinu. Setimo se Italije na Eurobasketu. Tada je lopta bila u rukama Micića, a kako bi sve to izgledalo za Srbiju na plus 14 da je Stefan Jović vodio glavnu reč spolja? Nedostaje nam i iskustvo Nikole Kalinića koji se takođe povukao, ali i liderska crta Vladimira Lučića na poziciji krila. Baš tu gde se očekuje Nikola Jovića...

Nikola Kalinić
Nikola Kalinićfoto: @Starsport/Srđan Stevanović

Nadamo se da će selektor Pešić uspeti da pronađe novog lidera na mestu plejmejkera.

Bonus video:

06:22

Svetislav Pešić pred meč sa Litvanijom

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.