ZVEZDA PRODALA IGRAČA: STIŽU MILIONI NA MALI KALEMEGDAN!
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Tilo Wiedensohler / imago sportfotodienst / Profimedia

bum

ZVEZDA PRODALA IGRAČA: STIŽU MILIONI NA MALI KALEMEGDAN!

Crveno-beli će dobiti pozamašnu sumu novca na ime obeštećenja

Objavljeno:

S jedne strane - šteta, Zvezda je ostala bez Nikole Topića. S druge strane - lepo za njega, nastavlja karijeru pod obručima NBA lige, a pride će i crveno-beli inkasirati "debele" pare od Oklahome.

Nikola Topić je rano jutros po našem vremenu na Draftu u Njujorku kao 12. pik trejdovan od strane Oklahoma sitija. I to je košarkaška vest dana, a sada stižu i saznanja koliko će Crvena zvezda zaraditi od ovog transfera - čak 2.000.000 dolara!

Nikola Topić
Nikola Topić foto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

Ovu informaciju plasirao je portal Meridiansport (Meridian sponzor Crvene zvezde). Kako se navodi u tekstu, prema NBA pravilima, izborom u prvoj rundi Drafta, tim se obavezuje da će igraču ponuditi četvorogodišnji ugovor (2+1+1) od koga može da odustane samo igrač.

Što se tiče zarade, prema ruki skali, Topić bi u prvoj sezoni zaradio 4.950.480, u drugoj 5,198,160, trećoj (opcionoj) 5,445,600 i četvrtoj (opcionoj) 7,504,037, što je ukupno 23.098.277 dolara – s tim da Oklahoma Siti ima pravo da mu na ove sume podigne 20 odsto platu (ili spusti, što je manje verovatno).

Takođe prema Kolektivnom ugovoru, ove sezone tim može da plati maksimalno 850.000 dolara za obeštećenje inostranom klubu, što znači da bi Nikola Topić od svoje zarade doplatio još 1.150.000 dolara, ističe portal Meridiansport.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/Sportal/Meridan sport/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.