ISTORIJSKI DAN! Veliki POTPIS za Partizan!
Željko Obradović, Foto: BURAK AKBULUT / AFP / Profimedia

Grobari ga vole

ISTORIJSKI DAN! Veliki POTPIS za Partizan!

Potpis koji je sve promenio

Objavljeno:

Legendarni evropski trener Željko Obradović, kao strateg, stvorio je od sadašnjeg Partizana učesnika Evrolige i najgledaniji tim u Evropi.

Njegov povratak u Partizan nakon skoro tri decenije oživeo je polu mrtve crno-bele koji su pre dolaska ŽOC-a bauljali na svim poljima, a u sezoni 2020/2021 završili su kao sedmi na tabeli ABA lige.

1 / 14 Foto: Starsport©

Na današnji dan 25. juna 2021. godine, veliki ŽOC je potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom i vratio crno-bele na staze stare slave.

Obradović je tri dana nakon potpisa ugovora, na zvaničnoj promociji, rekao:

- Želim da iskoristim priliku da se zahvalim Ostoji na šansi koja mi je ukazana. Ono zbog čega ja dolazim u Partizan je ono što mi dolazi iznutra, i prezadovoljan sam što sam opet ovde. Sve ovo vreme, u stalnom sam kontaktu bio sa Savićem, drago mi je što je Ostoja finansijski malosredio klub. Treba da vratimo stvari unazad, jer je istorija ovog kluba neverovatna. Ne postoji klub u Evropi koji je dao igrače koje je dao Partizan, koji su postigli tako velike rezultate, jedino je Real u tom rangu. Za mene je ova odluka bila prilično laka, bez obzira na to što je Zoran rekao. Prošle nedelje sam seo prvi put sa Ostojom i tad sam već odlučio da ću da prihvatim - bile su prve reči Obradovića na promociji.

Odmah potom je poslao najvažniju poruku:

- Mi igrači, treneri, funkcioneri smo najbitniji, jer našim postupcima utičemo na ono što se dešava oko terena. Ja obećavam da ću raditi na spuštanju tenzija između ovih ili onih, bilo je svega u prošlosti, mi moramo da utičemo da se to ne dešava više. Ono što bih voleo je da Evroliga prepozna da na ovim prostorima ima klubova koji i te kako zaslužuju Evropu, s obzirom na to da će se i menjati sistem takmičenja, pa da odavde više klubova igra Evroligu. Što se tiče ambicija, one su največe, ja sam apsolutno svestan šta nam je cilj, a to je da se vratimo u Evroligu, ali ne da je igramo godinu dana, već dugi niz godina, jer to Partizan zaslužuje.

1 / 7 Foto: Starsport©

Slavni Žoc kaže da odluke kao što je ova donosi intuitivno.

- Ovih dana sam se čuo sa mnogo prijatelja, ovo je čista emocija, a ne rizik kako su mi neki rekli. Ogromna želja postoji da krenem da radim, u ovom trenutku je najvažnije da stvorimo tim koji će biti konkurentan, tu je Zvezda koja je dominirala, Budućnost, Olimpija, Igokea, svi zaslužuju respekt, da ne govorim o klubovima koji su u Evropi. Ali imamo želju i entuzijazam. Ne mogu da obećam ništa osim rada, i da vratimo Partizan tamo gde mu je mesto. Biću srećan samo ako na kraju sezone kažem da smo i ja i igrači dali sve od nas na terenu.

KK Partizan
KK Partizanfoto: Starsport

Obradović je u aprilu ove godine produžio ugovor sa Partizanom na još dve godine. Sa crno-belima je do sada osvojio jedan trofej ABA lige (2023. godine) nakon 10 godina posta crno-belih, a bio je na korak od plasmana na fajnal-for Evrolige, ali se Real Madrid tada na volšeban način izvukao i od 0:2 došao do 3:2, a kasnije i trofeja šampiona Evrope.

Bonus video:

00:18

KK Crvena zvezda, KK Partizan, Delije, Pionir, večiti derbi

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.