Pojačava Crvenu zvezdu? Gori Srbija!
Nikola Đurišić i Džejms Naneli, Foto: Starsport

detonacija

Pojačava Crvenu zvezdu? Gori Srbija!

Bomba u Zvezdi?

Objavljeno: 16:04h

Košarkaški klub Crvena zvezda je blizu novog pojačanja!

Srpski košarkaš i reprezentativac Nikola Đurišić je skrenuo pažnju na sebe tokom NBA kampova za mlade igrače prethodnog meseca.

Nakon tih kampova je dobio projekciju kako bi mogao biti izabran sa 40. mesta ili čak i ranije, ali sada se ta ploča promenila. To bi u praksi značilo da bi narednu sezonu možda mogao da provede u dresu Zvezde, zajedno sa svojim dojučerašnjim saigračem u Megi, Urošom Plavšićem.

Nikola Đurišić
Nikola Đurišićfoto: Starsport©

Naime, poznati analitičar za mlade košarkaše Džonatan Dživoni, objavio je ceo spisak gde je sada Nikola Topić projektovan kao 10. pik, dok je Nikola Đurišić na 50. mestu. U analizi je istakao da ima tek prosečan osećaj za igru, ali da je veoma dobar asistent:

- Đurišić je fizički nadareno krilo koje je postizalo golove krajem sezone 2023/24 da bi sebi dao zamah u procesu drafta - naveo je u prednostima, a onda je pričao i o manama Đurišića:

Nikola Đurišić i Uroš Plavšič
Nikola Đurišić i Uroš Plavšičfoto: FOTO: Mega MIS/Ivica Veselinov

- Sa ujednačenim rasponom ruku i samo prosečnim osećajem za igru, suočiće se sa pitanjima o svom odbrambenom potencijalu i moraće da pokaže više doslednosti u donošenju odluka i šutiranju za 3 poena da bi zaslužio mesto na sledećem nivou.

NBA draft će biti održan u dva dana, 26. i 27. juna, pa ćemo uskoro znati ishod cele ove priče.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso sport/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.