BOMBA: TORNIKE ŠENGELIJA U ZVEZDI!?
Tornike Šengelija, Foto: FOTO: Tamara Trajković

detonacija

BOMBA: TORNIKE ŠENGELIJA U ZVEZDI!?

Strašno pojačanje za crveno-bele

Objavljeno: 20:26h

Košarkaški klub Crvena zvezda vredno radi na dovođenju igrača ovog leta, pa su tako crveno-beli anagožovali Uroša Plavšića i Ajzea Kenana, ugovore produžili Džoelu Bolomboju i Branku Laziću, dok se očekuje da dres kluba sa Malog Kalemegdana naredne sezone zaduže Nikola Kalinić i Kodi Miler Mekintajer.

Tornike Šengelija
Tornike Šengelija foto: Tamuna Kulumbegashvili / imago sportfotodienst / Profimedia

Ipak, Zvezda ne planira na njima da se zaustavi, jer kako javlja ''Hotsport'', Tornike Šengelija će postati novi igrač Crvene zvezde.

Na NBA draftu 2012. izabran je kao ukupno 54. pik od strane Filadelfija Seventisiksersa, ali je ubrzo trejdovan Bruklin Netsima za koje je i potpisao u julu iste godine. Tokom boravka u Netsima više puta je bio na pozajmicama klubu Springfild armor iz NBA razvojne lige. U januaru 2014. trejdovan je Čikago Bulsima koji su ga otpustili već u aprilu.

U junu 2014. potpisao je za Saski Baskoniju. U ekipi Baskonije je proveo narednih šest sezona, a u poslednjoj je osvojio titulu prvaka Španije. U julu 2020. stavio je paraf na trogodišnji ugovor sa ekipom CSKA iz Moskve. Sa ekipom CSKA je osvojio VTB junajted ligu u sezoni 2020/21. Zbog početka invazije Rusije na Ukrajinu, Šengelija je krajem februara 2022. napustio klub iz Moskve. U martu 2022. zadužio je dres Virtusa iz Bolonje.

Član je reprezentacije Gruzije za koju je nastupao na Evropskim prvenstvima 2011, 2015. i 2017. kao i na Svetskom prvenstvu 2023. godine.

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.