SFEROPULOS SVE IZNENADIO: Zvezda mi ponudila...
Janis Sferopulos, Foto: Starsport©

mali kalemegdan

SFEROPULOS SVE IZNENADIO: Zvezda mi ponudila...

Grk otvorio dušu u razgovoru za klupski sajt

Objavljeno: 17:52h

Košarkaši Crvene zvezde ove sezone osvojili su tri tofeja.

Velike zasluge, ako ne i najveće, za to ima trener Janis SFeropulos.

Grčki stručnjak je dao opširan intervju za klupski sajt u kojem je govorio o mnogim stvarima.

On se dotakao i Miloš Teodosića, sa kojim je imao prilike da sarađuje i u Olimpijakosu i u CSKA Moskvi, a sada i na Malom Kalemegdanu.

Miloš Teodosić protiv Partizana
Miloš Teodosić protiv Partizanafoto: Starsport©

- Miloš je blagoslov za svakog trenera jer je veoma talentovan i jer poseduje jaku ličnost i prilika da budem trener ovakvom tipu igrača je za mene velika čast. Znam Miloša još otkad je bio devetnaestogodišnjak, kada sam ja bio pomoćni trener u Olimpijakosu. On je tamo došao i želeo sam da mu pomognem na početku. Bio je vrlo mlad, to je bio njegov prvi tim van Srbije – Olimpijakos, stranac, i trudio sam se da mu maksimalno pomognem. Mi smo tada izgradili odnos i onda smo se ponovo sreli kada sam ja bio pomoćni trener u CSKA. Imali smo vrlo dobru sezonu, osim poslednje utakmice, finala, u kom smo izgubili u Evroligi, ali sve ostale sezone su bile odlične, pobedili smo u velikom broju utakmica, i nastavili smo da gradimo naš odnos. Sada, kada sam došao ovde, prvo, srećan sam što ga sada treniram kao prvi trener , a drugo on me poznaje, ja njega poznajem i naša saradnja je bila i, govoriću u sadašnjosti, je nastavila da bude izvrsna i sve je to bilo u korist tima - rekao je Sferopulos.

Sferopulos je otkrio i kako je došao u Crvenu zvezdu.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport©

- Da, tačno je. Kada me gospodin Čović pozvao, bio je vrlo direktan i rekao mi je šta tačno želi. Bio je veoma profesionalan, organizovali smo zoom sastanak i na sastanku smo shvatili da smo spremni na saradnju. Crvena zvezda je veliki klub i sa moje strane nije bilo nikakvog oklevanja u odluci da dođem ovde. Znao sam da ću odmah po dolasku voditi tim u dve utakmice protiv Partizana, ali nisam nimao nikakve sumnje u svoju odluku. Kao što se sećate, prvu utakmicu smo izgubili za tri poena, a u drugoj utakmici smo vodili 16 poena do treće četvrtine i u poslednjih 5 minuta su postigli mnogo poena, ako se dobro sećam, i tu utakmicu smo izgubili. Ja sam tada bio Zvezdin trener tek 7 dana. Mislim da se u toj odluci se vidi moja rešenost da dođem i da je to pokazatelj da nisam imao nikakve sumnje i oklevanja, jer sam dobio i ponudu da dođem nakon utakmica sa Partizanom, ali sam želeo da dođem pre tih utakmica. Rekao sam da ćemo igrati utakmice, da ćemo se boriti, a ako izgubimo-na početku smo i napredovaćemo, što se i desilo. Nakon te dve utakmice, napredovali smo toliko da smo pobedili svaku narednu koju smo igrali protiv Partizana - rekao je između ostalog Janis Sferopulos.

Bonus video:

01:12

Janis Sferopulos i Željko Obradović

(Espreso/Andrej Kosić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.