BOMBA: VRAĆA SE?
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

bbuuumm!

BOMBA: VRAĆA SE?

Dobro poznato mesto

Objavljeno:

Dante Egzum je posle odlične sezone u Partizanu uspeo da se vrati na parkete NBA lige i zaduži dres Dalas Maveriksa. Australijanac je imao nekoliko odličnih izdanja u fanšizi iz Teksasa, a što se budućnosti tiče planira da ostvari svoj NBL debi.

Igrač koji pokriva sve spoljne pozicije provetao je pod dirigentskom palicom Željka Obradovića. Tokom godinu dana provedenih u crno-belom taboru Egzum je postao jedan od ljubimaca navijača, a kako je sam u nekoliko navrata rekao upravo je godina provedena u Partizanu najbolja u njegovoj karijeri.

Dante Egzum
Dante Egzum foto: Sam Hodde / Getty images / Profimedia

Samim, tim ne treba da čudi što je nekoliko puta izjavio, da ukoliko se ukaže prilika za povratak u Evropu prva opcija je aktuelni vicešampion ABA lige.

Međutim, u razgovoru za američke medije pred nastavak finala NBA lige između Dalasa i Bostona, otkrio je da priželjlkuje povratak u Australiju, gde se još nije oprobao u seniorskoj košarci.

Interesantno, Egzum je jedan od vlasnika Jugoistočnih Melburn Finiksa.

- Nadam se da ću jednog dana moći igrati za tim i debitovati u NBL-u. To je plan. I dalje želim da budem na dobrom nivou da igram, a ne samo da zauzmem mesto. Dakle, ako mi [jugoistočni Melburn] do tada ne osvojimo prvenstvo, nadam se da ću ga ja doneti - zaključio je bivši igrač Partizana.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

(Espreso/Meridan sport/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.