SMIT U NEVERICI: Nikada nisam doživeo tako nešto!
Džejlin Smit i Jago Dos Santos u duelu, Foto: Starsport©

parni valjak

SMIT U NEVERICI: Nikada nisam doživeo tako nešto!

Amerikanac sa hrvatskim pasošem otvorio dušu

Objavljeno: 09:52h

Prvotimac Partizana Džejlin Smit sumirao je utiske na kraju sezone.

On je u redove Parnog valjka stigao na polusezoni, a trebalo mu je određeno vreme da se uklopi u tim Željka Obradovića.

- Iako sam došao na polovini sezone, znao sam da su ciljevi najviši, da se osvoje svi trofeji i ode bar u plej-of Evrolige, čak i na Fajnal for. Posle prošle sezone, kada je malo falilo za plasman na završni turnir, svi u timu govore o tome koliko je bilo razočaranje. Ali, nema dileme da su ciljevi za narednu sezonu ponovo najviši - rekao je Smit za "Mozzart Sport", a potom i dodao:

Džejlin Smit
Džejlin Smitfoto: Starsport©

- To mi je i rečeno kada smo pričali. Moj je cilj takođe da budem u timu koji cilja na minimum Top 8 Evrolige i na titule. Znam da su ciljevi nepromenjeni i da će klub uraditi sve da napravi tim koji će biti još konkurentniji za sve pehare.

Smit se posebno osvrnuo na drugi meč finala KLS koji se završio pobedom Zvezde za zelenim stolom rezultatom 20:0.

- Nikada nisam tako nešto doživeo, ni video. Znam da su navijači govorili to što su govorili, ali posle svega što se dogodilo niko nije znao hoće li se utakmica nastaviti ili ne... Baš nikada nisam doživeo ništa slično, pa ne znam ni kako da objasnim sve to što se desilo - rekao je Smit, koji je upitan i da objasni šta se tačno izdešavao, pošto je bio jedan od retkih košarkaša Partizana u Beogradskoj areni kada se Crvena zvezda vratila na parket.

- Bio sam zbunjen, iskreno. Izašao sam u civilu, kao što se videlo. Onda su mi prišli i rekli mi da ostanem, ali veći deo ekipe je već otišao svojim kućama. Tada sam pitao šta se dešava i objasnili su mi da se Zvezda vraća na teren, da se utakmica nastavlja. Ništa mi nije bilo jasno. Izašao sam na parket, video da su i sudije tu. Morao sam da se vratim u svlačionicu, ali tada sam shvatio da se niko neće vratiti da igra utakmicu. Posle toga sam i ja otišao, jer nisam znao šta mogu da učinim. Kada sam otišao kući, čekao sam nekog da mi se javi, da mi kaže da se vratim nazad u Arenu da završimo utakmicu, da igramo ponoćnu košarku. I dalje ne shvatam šta je bila svrha svega što se dogodilo. Potpuno je ludo - zaključio je Smit.

Bonus video:

01:53

Smit Partizan ABA liga

(Espreso/Mozzart sport/N.Stojković/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.