OSTOJA MIJAILOVIĆ O ČOVIĆU: ''On će da uzme čašu da me poprska vodom''
Ostoja Mijailović, Foto: Starsport©

ZANIMLJIVO

OSTOJA MIJAILOVIĆ O ČOVIĆU: ''On će da uzme čašu da me poprska vodom''

Evo šta je imao da kaže predsednik Partizana

Objavljeno: 21:25h

Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, napravio je detaljnu analizu sezone, pričao je o svim apsketima, rezultatima, sportskom sektoru, večitom rivalu, predsedniku Zvezde, Nebojši Čoviću....

Prvi čovek Partizana je bez ustezanja poručio da rezultati nisu bili ni blizu u skladu sa očekivanjima, planovima u ulaganjima….

- Teško mi pada svaki poraz, a posebno poraz u večitim derbijama. Sezona je bez ikakve dileme neuspešna. Želeli smo u TOP 8 fazu Evrolige, želeli smo da odbranimo ABA ligu, borimo se za trofeje u Srbiji. Nismo uspeli u tome, a potajno sam se nadao da možemo i više u odnosu na prethodnu sezonu, kada smo bili jako blizu plasmana na finalni turnir Evrolige, kada smo osvojili ABA ligu, ali… - rekao je predsednik Partizana, pa nastavio:

- Ali, nismo odradili prelazni rok onako kako smo se nadali. Nismo imali željenu hemiju, a samim tim ni rezultate. Ekipu formira

Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailović foto: Starsport©

Ostoja Mijailović je nastavio sa izlaganjem:

- Za sve vreme mog boravka u Partizanu, ponosan sam na dve sezone. Na prošlu kada je malo sreće, malo koncentracije nedostajalo da stignemo do finalnog turnira Evrolige i na sezonu koju je prekinula korona, pa je sve što smo ostvarili, a ostvarili smo mnogo, palo u vodu. Partizan je moj dečački san. Kao klinac sam navijao za Partizan. Radi se o jednoj velikoj organizaciji, o kulturi, klubu koji je ispisao istoriju ne samo u sportskom smislu - rekao je Mijailović, pa zaključio na ovu temu:

- Kada se pojavila prilika da postanem predsednik Partizana pre sedam godina, bio sam iznenađenjen, tražio sam da razmislim. Klub je bio u velikom problemu, dug je bio deset miliona evra, a budžet nešto viši od milion evra. Imali smo blokade zbog neplaćanja igrača, imali smo tantalove muke da stignemo do pozitivne nule za dve godine. Ali, ja sam rođen na selu i navikao sam da se borim. Neko je rođen pod staklenim zvonom, a neko je rođen da se bori od detinjstva pa nadalje. Kada sam ušao u Partizan, ja sam bio svestan da je odgovornost za sve što se bude dešavalo moja. Imao sam podršku ljudi iz države, stigli su privatni sponzori, počeli smo da ostvarujemo vrhunske rezultate od prodaje ulaznica, klub je postepeno počeo da se stabilizuje i napreduje. Jedna od ključnih koraka na putu ka onome što je Partizan danas, je prelazak iz dvorane „Pionir“ u „Arenu“. Bio je to projekat, koji je sa sobom nosio rizik, ali se rizik isplatio.

Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailović foto: Starsport©

''Gde je zapelo između tebe i predsednika KK Crvena zvezda Nebojše Čovića?''

Mijailović je počeo slikovito, ali onda je bio mnogo konkretniji i detaljniji.

- Kad ti i ja imamo ovu emisiju, je l' se ti trudiš da budemo ravnopravni u razgovoru, da ja kažem svoje, ti svoje, pa neka neko kvalifikuje da je Minja pametnija i elokventnija od Ostoje, a neko drugi neka kaže suprotno. A zamislite da Minja mora po svaku cenu da bude bolja. Pa gde nije bolja, ona će da uzme čašu da me poprska vodom, da mi baci mikrofon, uradi nešto ružno... E, to je sistem rada tog čoveka koji nije to primenio samo u sportu. On je to doneo iz politike. O tome su i pisale novine, neću o tome.Ja nisam takva osoba. Ja imam kompaniju od 1420 ljudi, imam odgovornost prema njima, prema svojoj porodici. Imam odgovornost prema Partizanu koji nešto znači u ovom društvu i ne mogu da se ponašam kao ulična bitanga. Da bih se ja nekom dopao, da napadam sudije, da ja izvlačim nečije kazne i to objavljujem, a to gledaju i njihova deca. Pa, to što je neko pogrešio, to je njegov problem, zar ja moram da ga uveličam da bih bio veliki...'', konstatovao je Mijailović.

Postoji li mogućnost da, bez obzira na sve to, jednog dana njih dvojica zajedno sednu i odgledaju utakmicu Partizana i Zvezde?

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Marko Metlas/BETAPHOTO / Sipa Press / Profimedia

- Postoji jedan jedini uslov da imamo normalne odnose, a to je da ja pristanem da Partizan uvek bude drugi, iza Crvene zvezde. To neće nikad da se desi. On želi da bude prvi po svaku cenu, a da ja budem drugi sa Partizanom i da on bude najsrećniji čovek na svetu. Mene raduje njegova penzija koja je najavljena u julu mesecu, jer će u sport ući neka 'krštena osoba', da ne svedemo sport na Partizan i Zvezdu. Bogu hvala, pa država ulaže i u druge klubove - Vojvodina, Spartak, Borac, Zlatibor...Da košarka dobije novu dimenziju, ali sa normalnim ljudima. Imate situaciju kad čovek kaže prošle godine: ''Da ja nisam otišao na operaciju, ne bi se završila tako sezona''. Pa, znači ko odlučuje o tome ko će da bude prvi - parket ili mi sa strane. Je l' vam to dokaz o kakvoj se osobi radi?

On je to jasno rekao. A kako bi ti to tačno trebalo da utičeš? Šta da radiš, da praviš haos, da pritiskaš sudije? A u isto vreme pričamo o kulturi, o normalnom odnosu.Ma, ja nemam sukob sa njim, on je sukob imao u politici, on je sukob imao u javnom životu... Sa svima je bio u sukobu, pa u prijateljstvu. Ja da radim to - neću. Moja kultura je potpuno drugačija u odnosu na njegovu. Ja pokušavam da napravimo dobar tim, dobru hemiju sa navijačima, sa sponzorima, da popštujemo ulaganja države, da sprečimo sve anomalije na tribinama, da ovaj sistem vodim kao svoju kompaniju - naglasio je Mijailović.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

(Espreso/Sport klub/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.