MICIĆ SE OGLASIO OKO IGRANJA JOKIĆA ZA SRBIJU: Vasilije OTKRIO kako stoje stvari!
Vasilije Micić i Nikola Jokić, Foto: Starsport©

zanimljivo

MICIĆ SE OGLASIO OKO IGRANJA JOKIĆA ZA SRBIJU: Vasilije OTKRIO kako stoje stvari!

Iskren je bio plejmejker Šarlota i srpski reprezentativac

Objavljeno: 17:35h
I K

Do početka Olimpijskih igra ostalo je još malo jače od mesec dana, a Srbija sa nestrpljenjem čeka da vidi ko će igrati za košarkašku reprezentaciju u Parizu.

Košarkaši Srbije
Košarkaši Srbijefoto: Starsport©

Kako se bliži 26. jul kada zvanično počinje Olimpijada, tako se sve više priča o Nikoli Jokiću i njegovom nastupu za Srbiju.

Glasine su razne, ima onih pozitivnih, kao i onih negativnih, ipak, sve je to nezvanično i nepouzdano, dok selektor Svetislav Pešić ne iznese odluku srpskog centra pred javnost.

Skoro se na tviteru pojavila vest da će najbolji košarkaš na svetu nastupiti za svoju reprezentaciju, međutim, Pešić je demantovao takve navode.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport

- Tviter novinar objavio fake news (lažne vesti, prim. aut)… Kada bude vreme, dobićete prave informacije… - rekao je Pešić.

Potom je njegov dobar drug i saigrač iz reprezntacije Vasilije Micić takođe prokomentarisao aktuelnu situaciju.

Plejmejker Šarlota i srpski reprezentativac istakao je da nema nikakvu informaciju o tome kakvu će odluku doneti MVP NBA lige.

Vasilije Micić
Vasilije Micićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

- Nemam tu informaciju, ja sam super drugar sa njim i u odličnim odnosima smo. Stvarno nikada nismo pričali o tome. Mislim da je to njegova odluka. Kao što ste videli i prošle godine, ekipa koja je otišla na SP bez pritiska i sa nedostatkom nekih igrača, ostvarila je neverovatan rezultat. Smatram da u reprezentaciju treba da dođe ko može, da se ne stvara neka veštačka tenzija, jer kada se već ode tamo treba da budem maksimalna posvećenost i koncentracija. To oduvek mislim. Sada konkretno što se Nikole tiče, lično bih voleo da igra, jer to naš najbolji igrač ikada. Igranje sa njim je privilegija, osećaj je prelep. Šta on odluči, ja sam mu kao drugar podrška u svemu - rekao je Micić.

Podsetimo se šta je prvi čovek Evrolige Dejan Bodiroga imao kaže za Jokićev nastup za Srbiju.

Dejan Bodiroga
Dejan Bodiroga foto: Starsport©

- Reprezentacija je napravila sjajan rezultat na Svetskom prvenstvu prošle godine. Trener Pešić i svi reprezentativci odradili su sjajan posao, i to bez Nikole Jokića. Ako bude igrao, bićemo još jači, ali treba pohvaliti momke koji su bili na Mundijalu. Košarka je timski sport, tim je uvek najvažniji, a pojedinac se uvek izdvoji. Što se tiče mene i moje generacije, uvek je bila privilegija da se nosi dres nacionalnog tima. Danas, svako ima svoj odnos prema reprezentaciji. Drugačije je vreme, kod nas se nije postavljalo pitanje igranja ili neigranja. Uopšte nismo razmišljali na taj način. Poštujem svačiju želju i stav, ali igranje za reprezentaciju je najlepša moguća stvar. Klub je jedno, a reprezentacija nešto sasvim drugo - rekao je Bodiroga.

''Orlovi'' se nalaze u grupi C, zajedno sa SAD-om, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifkacionog turnira u Portoriku.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.