CRNO-BELI NE IDU U EVROLIGU? Večiti saznali novu vest!
Foto: Starsport©

SVE JE JASNO

CRNO-BELI NE IDU U EVROLIGU? Večiti saznali novu vest!

Visi im mesto u Evroligi

Objavljeno:

Turski trener Ergin Ataman se nedavno popeo na krov Evrope sa Panatinaikosom, pobedom nad Real Madridom u finalu završnog turnira u Berlinu.

Nekoliko dana kasnije govorio je o budućnosti Evrolige i istakao da je jedan član elitnog takmičenja u ozbiljnim problemima. Reč je o Virtusu, crno-belima iz Bolonje:

Ergin Ataman
Ergin Atamanfoto: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

- Za Virtus Bolonju je važno da vidimo šta će biti sa sponzorom. U italijanskim timovima ima mnogo sjajnih sponzora, ali onda oni odu i timovi dođu u konfuziju i poteškoće. Evroliga je ekonomski veoma teška obaveza, potreban vam je veliki sponzor. Ovih godina Virtus daje sjajnu predstavu u Evroligi, svi rado dolaze da igraju u Bolonji, ali moramo da vidimo šta će biti sa sponzorom. Ako u Milanu nema gospodina Armanija, kako će Olimpija upravljati budžetom? Ako se Segafredo povuče, isto pitanje bi važilo i za Virtus, kako bi oni upravljali situacijom - rekao je Ataman u izjavi.

Ajzea Kordinije, Isaija Kordinije, Kevin Panter, Evroliga, KK Partizan, KK Virtus, KK Virtus Bolonja
foto: Michele Nucci/IPA/IPA / Sipa Press / Profimedia

Istakao je da evropski agenti masovno nude Panatinaikosu igrače Virtusa, koji igra finale italijanskog plej-ofa sa Olimpijom Milano.

- Po mom mišljenju, Olimpija će pobediti. Virtus bi, sa svim ovim korporativnim problemima, mogao biti ometen. Toliko igrača gleda okolo, toliko agenata nam nudi Virtusove igrače, ali sada mora da završi prvenstvo. Da li ću navijati za Bankija ili Mesinu? Obojica su veliki prijatelji. Veoma ih poštujem, ali Mesina je bio moj idol - zaključio je Ataman.

Virtus je jedan od pet timova koji se nada specijalnoj pozivnici Evrolige, a ukoliko bez nje ostane, sasvim je jasno da će Zvezda i Partizan naredne sezone biti deo Evrolige.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso sport/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.