DOVIĐENJA! Pedala i noga za kraj!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

KRAJ PRIČE

DOVIĐENJA! Pedala i noga za kraj!

Zbogom

Objavljeno:

Košarkaši Pariza krunisali su najbolju sezonu u kratkoj istoriji kluba plasmanom u prvo finale plej-ofa domaćeg šampionata pobedom na Asvelom u majstorici polufinala.

Osvajač Evrokupa je slavio rezultatom 98:92 i igraće protiv Monaka Saše Obradovića za titulu prvaka Francuske. Monako brani trofej osvojen prethodne sezone protiv bivšeg kluba Viktora Vembanjame Metropolitana, koji je, uzgred, ove sezone ispao iz lige.

Pariz će u svakom slučaju, i da ne osvoji najvažniji domaći trofej, nositi oreol najprijatnijeg iznenađenja sezone, i najvećeg pobednika sezone, nakon zaista velikih rezultata.

Pariz je, inače, vodio najveći deo utakmice, posustao je tek u finišu pod naletom De Koloa, Lovernja, Luvavu-Kabaroa i družine koja, na kraju, ipak nije imala dovoljno energije i koncentracije da preokrene. Bivši centar Partizana bio je najefikasniji kod poraženog tima sa 17 poena. Luvavu-Kabaro je meč završio sa 15 poena, a De Kolo sa 13. Osim Šortsa, kod Pariza je gotovo jednak doprinos trijumfu dao i Nadir Hifi sa sjajna 24 poena.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso sport/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.