ZVEZDA I PARTIZAN ZAJEDNO U EVROLIGI!? Vest koju su čekali večiti (FOTO)
Željko Obradović i Janis Sferopulos, Foto: Starsport©

REŠENO?

ZVEZDA I PARTIZAN ZAJEDNO U EVROLIGI!? Vest koju su čekali večiti (FOTO)

U eliti i naredne sezone?

Objavljeno:

- Nažalost, neko će u krugu sa Zvezdom, Partizanom, Valensijom, Albom i Virtusom morati da otpadne jer Pariz ulazi. Svi imaju po 20 odsto šansi da ne igraju Evroligu sledeće sezone. Svi su jednaki i partneri će odlučiti. Valensija je igrala dobro u prvom delu sezone i gradi novu, atraktivnu dvoranu. Veliki korak za klub. Rade velike, pozitivne stvari. Valensija je klub sa budućnošću u Evroligi. Ali je istina da će neko od ovih klubova morati da otpadne - rekao je nedavno Paulius Motiejunas, direktor Evrolige.

Paulius Motiejunas
Paulius Motiejunasfoto: Printscreen/Youtube/BasketNews_com

Upravo bi Valensija mogla da bude ta koja će ostati bez elitnog takmičenja, u subotu je u opširnom tekstu najavio španski Relevo.

- Realnost je da je rekonstrukcija Valensije u toku, ali ne gubeći iz vida da se i dalje bore da što više napreduju u plej-ofu Endesa lige. Ovaj tim koji se u prvoj rundi plej-ofa sastaje sa UCAM Mursijom, već neko vreme radi na planiranju za sledeću godinu. Sve ukazuje da će se Valensija vratiti u Evrokup iako sa ciljem što skorijeg povratka u vrhunsko kontinentalno takmičenje, jer klub već radi na dobijanju višegodišnje evroligaške licence, i u tom cilju priprema svoj novi dom, 'Roig arenu'. A na mapi puta za sledeću sezonu, jedno od glavnih pitanja je da razjasni šta će se konačno desiti na klupi - piše Relevo.

Detalj sa utakmice Partizana i Valensije u Evroligi u sezoni 2023/24
Detalj sa utakmice Partizana i Valensije u Evroligi u sezoni 2023/24foto: Starsport©

Izvor navodi da su "narandžasti" posle dogovora o novom ugovoru sa Semijem Odželejom kaparisali prva dva pojačanja za narednu sezonu.

Odnosno da su sa njima potpisani predugovori, a u pitanju su Itan Hap iz Gran Kanarije i Luka Božić iz Zadra, ali jedno se čeka pre ozvaničenja.

Semi Odželeje
Semi Odželejefoto: Javier Borrego / AFP / Profimedia

Španci će sezonu završiti sa Ćavijem Albertom na klupi, a on je preuzeo tim posle smene Aleksa Mumbrua.

Ćavi Albert
Ćavi Albertfoto: Starsport©

Uprava od naredne sezone za trenera želi Pedra Martineza (vodi Manresu) koji je već vodio ekipu od 2015. do 2017. godine kada je osvojio i špansku ligu.

Bonus video:

00:18

KK Crvena zvezda, KK Partizan, Delije, Pionir, večiti derbi

(Espreso/V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.