FSS i Zvezdan Terzić zajedničkim snagama ispravili veliku sramotu!
Zvezdan Terzić, Foto: Starsport

našao im se...

FSS i Zvezdan Terzić zajedničkim snagama ispravili veliku sramotu!

Iz srpske kuće fudbala zahvalni generalnom direktoru Zvezde

Objavljeno: 15:51h

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa Brankom Radujkom, generalnim sekretarom, obavila je inspekciju stadiona Dubočica u Leskovcu koji nije bio u zadovoljavajućem stanju tokom i nakon meča između Srbije i Švajcarske u Ligi nacija.

Stadion Dubočica biće domaćin i u meču između Srbije i Danske 18. novembra, pa je doneta odluka da se do tada utakmice ne igraju na glavnom terenu kako bi se on našao u optimalnom stanju za taj duel.

- Moram da kažem da smo pre meča sa Švajcarskom ovde u periodu od 40 dana imali 14 odigranih utakmica, samo Dubočica četiri, ali teren je služio i drugim klubovima iz regiona. I on će ponovo biti u stanju da se tako intezivno koristi, jer mi ga nećemo osposobiti na kratak rok. Obezbedićemo i ovaj, ali i terene u Loznici i Zaječaru, kao i na pravi način pomoći da se održavaju svi novi tereni koji su urađeni iz UEFA het-trik programa. A biće i mnogo novih, jer želimo da se fudbal u Super ligi i Prvoj ligi, ali i nižim ligama igra na kvalitetnim terenima. Za sve to što želimo stvaramo jedan održiv i efisan sistem održavanja, sprovodimo mere koje nažalost pre toga nisu bile sprovedene. Svaki klub koji ima novi teren posedovaće odgovarajuću mehanizaciju i imaće nekoliko obučenih ljudi koji će proces edukacije i usavršavanja proći u Sportskom centru u Staroj Pazovi - rekao je Branko Radujko, prenosi sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Srbija - Švajcarska
Srbija - Švajcarskafoto: Starsport©

FSS je veliku pomoć dobio i od direktora stadiona Crvene zvezde "Rajko Mitić" Stefan Dinčić, dok su "crveno-beli" ustupili i mehanizaciju za saniranje i održavanje terena u Leskovcu.

- Želeo bih da se javno zahvalim generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću koji je ponudio Fudbalskom savezu logističku podršku i stavio na raspolaganje i eksperte i mehanizaciju Crvene zvezde, čiji teren je zaista u izvanrednom stanju. Oni su danas sa nama, a zahvalio bih se i gospodinu Žemberiju iz TSC-a koji je ponudio sličnu podršku, ali nije bila potrebna jer smo već bili krenuli sa Crvenom zvezdom. Uglavnom to su dva odlična primera održavanja terena, klubova koji učestvuju u evropskim takmičenjima. I hvala im još jednom - zaključio je Radujko.

Bonus video:

02:22

Piksi po sletanju na aerodrom

(Espreso sport/FSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.