Nikada ne biste pogodili: Evo šta Dušan Vlahović ima od škole!
Dušan Vlahović, Foto: Starsport

AU

Nikada ne biste pogodili: Evo šta Dušan Vlahović ima od škole!

Bio je istrajan u nameri da dobije diplomu

Objavljeno: 11:42h

Srpski golgeter Dušan Vlahović je "alfa i omega" italijanskog velikana Juventusa, a veoma je zanimljivo čime bi se on bavio da nije profesionalni fudbaler.

Naime, nekadašnji as Fiorentine i Partizana je bio istrajan u nameri da završi školu, iako mu je sport oduzimao većinu vremena.

Roditelji su mu bili najveća podrška, ali i inspiracija.

- Bogu hvala, oko mene su uvek bili ljudi koji mi nisu dali da umislim da sam bitan. Roditelji su me učili da, šta god da se desi, nema spuštanja glave, ali ni šepurenja. Čim pomisliš da si bogomdan, zna se šta sleduje, a pad je uvek bolan. Ne bih voleo da to doživim. Moje iskustvo govori da se naporan rad isplati. Sve ostalo je do čoveka, odnosno do onoga što je poneo iz kuće - rekao je svojevremeno Vlahović za HELLO.

Dušan Vlahović
Dušan Vlahovićfoto: Ronny HARTMANN / AFP / Profimedia

Majka je insistirala da stekne diplomu.

- Majka je bila jasna: prvo škola, pa fudbal. Otac je imao više razumevanja, ali je deklarativno bio uz majku, da ne bude – ona priča jedno, on drugo. Ipak, znao sam da će mi uvek progledati kroz prste - ispričao je fudbaler.

- Moja mama, koja je medicinski radnik, posavetovala me je da upišem medicinsku. Mada, zaista je bilo uživanje ići u školu koju uglavnom pohađaju devojke - otkrio je fudbaler, koji je kasnije zbog obaveza išao na vanrednu nastavu i dobio diplomu.

- Za učenje nikad nije kasno. Koristim svaku priliku da steknem nova znanja, nešto pročitam ili pogledam - istakao je on.

Bonus video:

02:07

Dušan Vlahović posle Švedske

(Espreso sport/HELLO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.