Žestoke reči zbog "Ubij Srbina": Narušen je ugled Bosne i Hercegovine, sramotan čin!
Navijači Bosne i Hercegovine, Foto: Elvis Barukcic / AFP / Profimedia

reakcija

Žestoke reči zbog "Ubij Srbina": Narušen je ugled Bosne i Hercegovine, sramotan čin!

Stigle prve osude

Objavljeno:

Utakmica četvrtog kola Lige nacija u Zenici završena je pobedom Mađarske rezultatom 2:0 nad Bosnom i Hercegovinom, a nakon meča su kamere zabeležile sramotno ponašanje navijača obe ekipe.

Pristalice gostujućeg tima su započele skandiranje "ubij Srbina", a grupa domaćih navijača se pridružila.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, Fudbalska reprezentacija Mađarske, Liga nacija
foto: Elvis Barukcic / AFP / Profimedia

Novinar portala "sportsport.ba" osudio je ono što se dogodilo.

- Na početku i tokom susreta uglavnom se navijalo na fer i sportski način, ali nakon poslednjeg sudijskog zvižduka scene koje jednostavno ne želimo gledati na sportskim borilištima.

U jednom trenutku gostujući navijači su počeli skandirati "ubij, ubij Srbina" i umesto da se na njhov sraman potez odgovori zvižducima, sasvim suprotna stvar.

Deo navijača našeg nacionalnog tima koji je još uvek bio na tribinama Bilinog Polja pridružio se Mađarima u ovom sramotnom činu.

Na taj način narušen je ugled Bosne i Hercegovine i sasvim sigurno će ove slike i snimci obići Evropu i naići na osudu celokupne javnosti.

Rekli bismo s potpunim pravom. Opravdanja za ovakve i slične stvari ne sme biti jer nedopustivo je da u 2024. godini s tribina i dalje čujemo ovakve povike.

Dodajmo da su mađarski navijači na početku utakmice podigli i parolu "Žrtve poplave počivajte u miru" što je svakako potez za svaku pohvalu.

Ali, sve dobro pokvarili su nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. Nažalost, u tome im se priključio i deo navijača našeg nacionalnog tima - naveo je novinar pomenutog portala.

Bonus video:

00:58

Fudbal se vraća kući

(Espreso/Kurir/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.