Granit Džaka je borac za pravdu: Šokantna izjava selektora Švajcarske pred Srbiju!
Granit Džaka i Murat Jakin, Foto: EPA/ENNIO LEANZA

leskovac

Granit Džaka je borac za pravdu: Šokantna izjava selektora Švajcarske pred Srbiju!

Branio ga svim silama

Objavljeno: 21:47h

Murat Jakin, selektor Švajcarske, obratio se predstavnicima medija u Leskovcu pred meč sa Srbijom u subotu (20.45) u okviru Lige nacija.

Veći deo Jakinove konferencije za medije obeležila su pitanja u vezi sa jednim od njegovih igrača – Granitom Džakom.

Dragan Stojković Piksi i Murat Jakin
Dragan Stojković Piksi i Murat Jakinfoto: Dado Đilas

Prvo se odnosilo na crveni karton koji je fudbaler Bajera dobio na meču sa Danskom, zbog čega ga nije bilo protiv Španije.

- Jesmo, razgovarali smo. Poslednja utakmica, on je tip koji se bori za pravdu. Uvideo je da ponašanje protiv Danske nije bilo dobro. Izvinio se tom igraču. Videli smo da ga nije bilo protiv Španije, ove nedelje je dobro trenirao. Znamo da su igrači strastveni i treba da budu. Mislimo da će nam pomoći sutra. Spremni smo. Vodili smo računa o tome da imamo igrače koji u svakom trenutku mogu da preuzmu igru - rekao je Jakin.

S obzirom na istoriju incidenata koju ima na mečevima protiv Srbije, novinare je zanimalo i da li bi Džakino igranje moglo da bude problem.

- Razgovarali smo i sa njim i sa svim igračima. U fudbalu se pokrenu emocije. Koliko mi njega poznajemo, on je uvek fokusiran na posao, a mi se fokusiramo na ono što će se dešavati sutra, a ne u prošlosti. Ja računam na svakog igrača. Sigurno ćemo imati dobru igru - dodao je Jakin.

Na kraju, kako ga sprečiti da "upadne" u novi problem?

- On zna o čemu se radi i da treba da se fokusira samo na igru. Mi smo svi fudbaleri i to je naš izazov. Da zajednički sutra učestvujemo u utakmici. Ja sam timski igrač - zaključio je Jakin.

Bonus video:

02:45

Piksi: Ne držim se kao pijan plota

(Espreso/B92/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.