Baš se zakuvava pred Skupštinu Partizana, iznete su brutalne stvari: "Odakle vama pravo da bilo šta odlučujete?"
Čelnici Partizana, ilustracija, Foto: Starsport

“U petak možete sebi čestitati"

Baš se zakuvava pred Skupštinu Partizana, iznete su brutalne stvari: "Odakle vama pravo da bilo šta odlučujete?"

"Odakle vam moralno pravo da predlažete bilo kakve promene"

Objavljeno:

Predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura navodno su rešili da idu, ali niko još ne zna ko će doći umesto njih, a kad je već tako – onda se svi brinu da promene ne budu samo kozmetičke. Zato i udruženje Partizanovih bivših igrača i trenera apeluje na hitne smene aktuelnog rukovodstva i jednako važnu reviziju klupskog statuta.

To ipak neće ići bez delegate Skuštine, koja je i birala i svih ovih godina podržavala aktuelno rukovodstvo. I tu već dolazimo do prvog problema, koji su uočili i nekadašnji igrači, okupljeni još kad je potpisivan onaj “Apel za spas Partizana”.

“Nismo se oglašavali nakon poraza u večitom derbiju, ali kompletnoj javnosti je postalo jasno da je problem FK Partizan postao širi društveni i politički problem. Taj problem se mora rešiti urgentno i odlučno, ali u tom rešenju nema mesta onima koji su aktivno ili pasivno saučestvovali u ovom sunovratu. Neprihvatljivo je da isti pojedinci, koji su klub doveli na rub propasti, i dalje manipulišu njegovim strukturama zarad ličnih interesa i očuvanja svojih pozicija”, ističu oni u saoštenju.

FK Partizan, ilustracija
FK Partizan, ilustracijafoto: Starsport©

Kao primer ističu baš, kako navode, “bizarni dnevni red takozvane redovne Skupštine kluba”. Jer u njemu nema tačke sa izveštajem generalnog direktora i predsednika u ostavci.

“Kako je moguće da isti oni koji su u januaru 2022. sami sebi izglasali novi mandat do 2027. godine, sada predlažu razrešenje predsednika i generalnog direktora kluba i izbor novog rukovodstva? Odakle vam pravo da odlučujete više o bilo čemu!? Ako ste već u prvoj polovini ovog novog mandata postali svesni svoje nesposobnosti da vodite FK Partizan, i to očigledno nakon što vas je neko na to ‘prisilio’, odakle vam moralno pravo da predlažete bilo kakve promene, pa čak i svoje razrešenje, umesto da podnesete neopozivu ostavku i konačno preuzmete odgovornost za propadanje kluba?”, pitaju se bivši igrači.

Problem je što drugih zvaničnih kandidata nema, jer Rasim Ljajić sam kaže da to nije, bar ne još, pa se spekuliše da će crno-beli u petak dobiti privremenu upravu. No, prvo o staroj…

Rasim Ljajić
Rasim Ljajićfoto: Zorana Jevtić, Starsport©

“U petak, možete sebi čestitati na tome što ste kao saučesnici unizili nekada slavni klub i potpisali sve moguće negativne rekorde u dugoj istoriji, najveće poraze, godine bez trofeja i dug koji se meri desetinama miliona evra. Čestitajte sebi i na sramno lošem položaju u domaćem fudbalu, u Fudbalskom savezu i Zajednici Superlige, gde se FK Partizan pita manje nego ikada pre. Možete se ”dičiti” i neefikasnom i preobimnom administracijom koja je očigledan primer najnegativnije moguće selekcije, kojom ste vi sve vreme rukovodili”, navode bivši igrači u saopštenju.

A šta očekuju od Skupštine?

“U ime Udruženja bivših fudbalera FK Partizan i nas preko sto koji smo nekada pronosili slavu ovog kluba, apelujemo na sve navijače, simpatizere i sve one kojima je crno-bela boja u srcu da se u petak, 11. oktobra, u 15 časova okupe na SC Teleoptik i da zajedno sa navijačima još jednom pošaljemo jasnu poruku – nećemo odustati dok Skupština ne uvaži zahteve koji su usaglašeni sa navijačima i proklamovani su u ‘Apelu za spas Partizana’. Hitne smene na svim nivoima, revizija Statuta kluba i transparentna organizacija potpuno nove izborne Skupštine, koja će staviti isključivo interese FK Partizan u prvi plan. Partizanu nije potrebno veštačko disanje, već reanimacija. Budućnost ovog slavnog kluba zavisi od naših zajedničkih napora da se izborimo za slobodan Partizan”.

Bonus video:

00:16

Spartak, Partizan, Subotica, Grobari

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.