Ispovest Zlatana Ibrahimovića o Jugoslaviji ledi krv u žilama: Svaki dan bi umro neko koga znamo...
Zlatan Ibrahimović, Foto: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

teško sećanje...

Ispovest Zlatana Ibrahimovića o Jugoslaviji ledi krv u žilama: Svaki dan bi umro neko koga znamo...

Slavni fudbaler otvorio dušu

Objavljeno:

Legendarni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović vuče korene sa Balkana, pošto su njegovi roditelji Šefik i Jurka emigrirali iz Jugoslavije na sever Evrope.

Zlatan je rođen 1981. u Malmeu, a u jednom intervjuu za italijanski "Korijere delo Sport" govorio o svojim sećanjima na rat u Bosni i Hercegovini.

- Među mojim prvim sećanjima kao deteta je Jugoslavija. Vodili su me tamo kao malog u autu ili vozom. Tamo je vladao komunizam, bio je to drugi svet - iskren je bio Zlatan.

Govorio je o načinu na koji se njegov otac borio sa teškim momentima.

Zlatan sa majjkom
Zlatan sa majjkomfoto: Instagram printscreen/#zlatanibrahimovic

- Tokom rata svaki dan je stizala vest o smrti neke osobe koju smo poznavali, moj otac je mnogo patio zbog toga. Mnogo je pomagao izbeglicama, a mene je pokušao da zaštiti. Uvek je to radio. Kad mu je sestra umrla u Švedskoj, nije me pustio u mrtvačnicu.

Kaže da ima mnogo bolji odnos sa majkom Jurkom nego sa ocem Šefikom, a na početku nije ni hteo da nosi porodično prezime.

- Bliži sam majkom. S ocem je isto kao i uvek, nisam blizak s njim kao s majkom jer smo obojica veliki egoisti. Ja sam isti kao on i kada se on svađa sa mnom ne shvata da se svađa sa samim sobom jer smo po ponašanju identični. On me napravio ovakvim kakav sam danas.

Zatim je govorio o majci.

- Majka je bila stroga, ona me više tukla nego otac. On to nikada nije napravio. Kod njega je bilo dovoljno samo da vam kaže i da vas pogleda da sve shvatite.

Bonus video:

01:07

Zlatan zaboravio Nadu Topčagić veseli se uz Cecu na jahti

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.