"Mogao sam u Barselonu, Junajted, Real..." Pančev se i dalje kaje zbog odlaska u Inter (Video)
Darko Pančev, Foto: Printscreen/fkcrvenazvezda.rs, Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda, EPA GEORGI LICOVSKI

PRIZNAO GREŠKU

"Mogao sam u Barselonu, Junajted, Real..." Pančev se i dalje kaje zbog odlaska u Inter (Video)

Bilo je izbora, ali sam izabrao najgoru varijantu. Niko mi nije kriv. Preuzimam odgovornost na sebe, rekao je legendarni Makedonac

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju Interu u utorak, 1. oktobra od 21.00 u drugom kolu Lige šampiona.

Za oba evropska velikana igrao je i Darko Pančev, čovek koji je pogodio penal kojim je crveno-belima 29. maja 1991. godine u Bariju doneo evropsku krunu.

Legendarni Makedonac je 1992. godine otišao u nero-azure, ali je više puta istakao da je odlazak na stadion "Đuzepe Meaca" bila greška.

- Svakako, nije uopšte sporno. Ne samo da je Inter tad imao nekvalitetnu ekipu, bez igre, posebno za nas napadače. Ni klupska atmosfera nije bila kako treba. Osetio sam to na neki način. Nisam ipak, došao tamo kao mlad igrač da se dokazujem, nego kao jedan od najtraženijih u Evropi. Nije mi se dopalo. Relativno brzo sam se posvađao sa trenerom, posle i sa upravom. Sve je loše krenulo. Dešavaju se takve stvari i greške - rekao je Pančev za Sportski žurnal.

Imao je ponude još nekih velikih klubova.

- Bio sam tada među najtraženijim napadačima u Evropi. Imali smo pregovore sa Barselonom, čiji je trener bio Johan Krojf. Tražio me je i Aleks Ferguson u Mančester junajtedu. Potpisao sam predugovor sa Milanom. Real Madrid je isto bio zainteresovan, njegov predsednik Ramon Mendoza je dolazio na pregovore. Bilo je izbora, ali sam izabrao najgoru varijantu. Niko mi nije kriv. Preuzimam odgovornost na sebe - zaključio je Pančev.

Bonus video:

07:28

DARKO PANČEV UGOSTIO KURIR: Zar već 30 godina od Barija?! I dan-danas se naježim kad gledam penale! KURIR TELEVIZIJA

(Espreso/Sportski žurnal/Z.Repić/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.