FIFA zbog Piksijeve želje menja korene pravila? Bombastična vest!
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport

da li će mu se ispuniti?

FIFA zbog Piksijeve želje menja korene pravila? Bombastična vest!

Zbog papirologije i administracije Vladan, bar za sada, ne može da igra za Srbiju

Objavljeno:

Vladan Kovačević bio je velika želja Dragana Stojkovića za gol reprezentacije Srbije. Izabrao je da igra za Srbiju umesto Bosne i Hercegovine, ali još uvek nije debitovao za "orlove". Razlog za to su administrativni problemi. On je igrao za mladu reprezentaciju BiH (do 21 godine) kada je već napunio 21 godinu i tada nije imao srpski pasoš.

Upravo je to glavni razlog zbog kog nije mogao da ostvari san i da igra pod Piksijevom komandom. Moglo bi to da se promeni u bliskoj budućnosti. Kako? Zbog promena koje bi mogle da se dogode u FIFA. Na sledećem sastanku održaće se glasanje na kome će se glasati baš u vezi igrača koji žele da promenu reprezentaciju, a nadamo se da će se to odnositi i na Kovačevića, od nedavno golmana Sportinga iz Lisabona.

Prema pisanju stranih medija na tom sastanku raspravljaće se o tri ključna faktora.

Pravilo o 21 godini bi moglo da se pomeri na 22 godine za reprezentativne mečeve

Utakmice za mlađe selekcije reprezentacija se neće računati u to pravilo

Pravilo za naturalizovanje igrača koji su pet godina proveli u zemlji da se spusti na četiri godine

Ukoliko se usvoji drugo pravilo na ovom spisku to bi značilo da će se osloboditi sve prepreke u vezi Kovačevića i igranja za srpski nacionalni tim. Inače, on je letos napravio transfer karijere i iz Poljske je otišao u Portugal i potpisao je za Sporting iz Lisabona.

Zbog papirologije i administracije Vladan, bar za sada, ne može da igra za Srbiju. Uprkos svemu tome on nema nameru da odustane i boriće se do samog kraja da postane "orao". Potvrdio je to i on sam.

"Ja samo mogu da kažem da to još nije zatvorena tema. I da ću s moje strane dati sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije. Da li će se to ostvariti, nije na meni, ali sve što je u mojoj moći i ljudima koji rade oko mene, daćemo sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije. Da li ću, to će budućnost da pokaže", ispričao je Vladan Kovačević u podkastu "Alesto" kod Aleksandra Stojanovića.

Nije tajna da ga na golu želi i selektor Piksi. O njemu je pričao u superlativima kada je prošle godine objasnio zbog čega ga nema na njegovom spisku za mečeve sa Mađarskom i Litvanijom.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Starsport©

"Vladan Kovačević će teško moći da igra za Srbiju. Nije pitanje želje i volje, nego tehničke prirode i papirologije. Da budem jasniji, radi se o datumu kada je Kovačević dobio i da li je dobio srpski pasoš. Ako zovete igrača, bez obzira što je Srbin i ima pravo po FIFA regulativama da igra, a ako nema pasoš od nekog datuma - nego ga dobije recimo danas - onda ne može. Ono što su meni objašnjavali, to je problem", pojasnio je tada Piksi.

Za predstojeće utakmice u Ligi nacija sa reprezentacijama Švajcarske i Španije selektor Stojković objavio je spisak na kome se nalaze četvorica golmana.

Radi se o Predragu Rajkoviću, Vanji Milinkoviću-Saviću, Aleksandru Jovanoviću i Marku Iliću. Na toj listi nema Mileta Svilara koji je javno rekao da ne želi da brani za "orlove". Nema ni Đorđa Petrovića koji je izgubio mesto među stativama u Čelsiju.

Bonus video:

01:24

ESPRESO ANKETA: Da li treba da se smeni Piksi?

(Espreso/Mondo/Nemanja Stanojčić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.