Isplivalo! Partizan hteo igrača koji ih je uništio u derbiju!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport

AU

Isplivalo! Partizan hteo igrača koji ih je uništio u derbiju!

Plan im nije uspeo

Objavljeno: 15:50h

Mladi fudbaler Crvene zvezde Andrija Maksimović je pokazao raskošni talenat u 174. "večitom derbiju" i bio jedan od najzaslužnijih za "demoliranje" Partizana.

Ono što nije poznato fudbalskoj javnosti je to da su Maksimovića hteli i crno-beli.

Prvi trener Andrije Maksimovića Nedeljko Dimitrijević je to otkrio u razgovoru za "Sportski žurnal".

- Među zainteresovanima je bio i Partizan, jer Andrija je dete koje se rađa jednom u sto godina. Sećam se prvog meča za Zvezdu na koji smo ga odveli otac Mirko i ja. Utakmicu na Zlatiboru pratio je direktor omladinske škole Dragan Mladenović, posle nekoliko dobrih poteza izustio je: Ovo što ima Maksimović nema naših pola prvotimaca. Potom dodao da Andrija nema osam godina, a na terenu deluje kao da ih ima dvadeset - otkrio je Dimitrijević.

Čime je još Maksimović fascinirao delegaciju crveno-belih?

- Protivnički golman je uhvatio loptu i namestio je na travu kako bi je ispucao, što nije promaklo Andriji, jer nije napustila granice igrališta, koliko je inteligentan pritrčao je i dao gol. Sudija, igrači, gledaoci svi u čudu. Mesi kaže pa nije izašla u gol aut. Meni starom konju ne bi proradio kliker da to uradim, a ne dečaku od osam godina.

Andrija Maksimović
Andrija Maksimovićfoto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

Da li Maksimović ima mane?

- Teško... Možda što nije imao drugu igračku osim lopte. Samo lopta, lopta i lopta. Toliko je dobar, miran i zreo. Znate, Andrija još ne izlazi u grad, već kao što rekoh čvrsto stoji na zemlji.

Kad je Andrija prešao u omladinsku školu Crvene zvezde?

- Tadašnji direktor omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović i koordinator Dejan Arsov su shvatili da je najbolje da Andrija napuni 12 godina pa da pređe u Ljutice Bogdana. Prvo je išao sa Zvezdom na turnire. OFK Vlada Dimitrijević je deo Zvezde, sjajnu saradnju imamo od osnivanja 2005. Istakao bih da je veliki uticaj na Mesijev napredak imao i sadašnji direktor omladinske škole Nikola Jelić.

Sjajna partija u derbiju preporučila ga je selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, a šuška se da ga Atletiko Madrid želi u svojim redovima.

Bonus video:

00:29

Delije pevale o večitom derbiju

(Espreso sport/Žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.