Mijailović preuzima FK Partizan?
Ostoja Mijailović, Foto: Starsport©

humska ulica

Mijailović preuzima FK Partizan?

Oglasio se prvi čovek crno-belih

Objavljeno: 14:26h

Predsednik JSD i KK Partizan Ostoja Mijailović govorio je još jednom o stanju u fudbalskom klubu.

On je u intervjuu za "Informer" žestoko iskritikovao upravu iz Humske 1.

Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailovićfoto: Starsport

- Mislim da je svakom dobronamernom čoveku, bio on navijač Partizana ili nekog drugog kluba, jasno u kakvom je stanju FK Partizan i kako aktuelna uptava radi. Stanje nije loše, stanje je katastrofalno. A rad uprave sam toliko puta komentarisao da sam dosadio više sam sebi. Jedini uspeh ove uprave FK Partizan je što su uspeli da kreiraju takav statut da sami sebe postavljaju i da su prema važećim aktima sami sebi nadređeni. Oni postavljaju delegate u skupštini koja ih potom bira. To je neverovatno - rekao je on i dodao:

- Nisam bio optimista pre te utakmice i pribojavao sam se lošeg ishoda po nas. Taj poraz je težak i veoma teško sam ga podneo pre svega kao navijač Partizana i onda kao predsednik JSD Partizan. Na žalost, rezultat te utakmice je verovatno samo ilustracija stanja u kom se FK Partizan nalazi i pokazatelj koliko teško će biti da se naš fudbalski klub oporavi i dovede u stanje da ponovo bude ponos čitave crno-bele porodice.

Ne veruje da će se Miloš Vazura i Milorad Vučelić sami povući.

- Ne mogu da se uzdam u njihov moral, da ce uvideti grešku i povući se sami. Mogu da se uzdam u to da će ustuknuti pod pritiskom svih koji vole Partizan i koji na kraju krajeva vole srpski sport. Urušavanje FK Partizan nije samo urušavanje jednog kluba, to je loše i po srpski fudbal i srpski sport u globalu. Taj klub postoji 79 godina, dao je ogroman broj reprezentativaca i predstavljao našu zemlju u Evropi. Ne smemo dozvoliti da ga nesavesno aktuelno rukovodstvo dovede do situacije da mu preti nestanak. A bojim se da uveliko klizi ka tome - rekao je Mijailović i dodao:

- Sportsko društvo reaguje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima. Pokušali smo da uvedemo privremenu upravu prema važecim aktima, ali je to na jedan neuobičajen način ostavljeno po strani. Kažem neuobičajen, da ne bih upotrebljavao neke druge izraze. JSD je spremno da na svaki moguci način pomogne, ali moramo biti svesni da stožer citavog društva mora da bude upravo finansijski stabilan fudbalski klub koji bi pomagao i druge, neprofitabilne sportove. Ključne su promene u FK Partizan, i to promene koje su morale da se dese mnogo ranije.

Otkrio je i da ga broni navijači Partizana mole da preuzme i fudbalski klub.

- Usput, svaki dan putem društvenih mreza mi stiže gomila poruka da preuzmam FK Partizan, već sam govorio o tome, nisam zainteresovan. Sedam godina sam u KKP, preuzeo sam klub 2017. koje dugovao 15 miliona i imao budžet 1,3 miliona evra i to od dva državna sponzora. Danas klub ima skoro 20 veci budžet i ne duguje izuzev poreza koji će uskoro biti rešen nikom ništa. Pa nisam lud da ceo zivot vraćam tudje dugove.

O potencijalnom imenovanju Rasima Ljajića za predsednika FK Partizan rekao je sledeće:

Rasim Ljajić
Rasim Ljajićfoto: Starsport

- Ljajić je iskusan funkcioner, bio je već u fudbalu i sigurno bi doneo nešto novo u klub. Važno je da ukoliko bi Rasim Ljajić došao, on ne bude jedinka, već da po ugledu na KK Partizan, u Klub dovede i velike privrednike, ljude koji vole Partizan i koji će zajedno napraviti sistem i funkcionisati na zdravim principima. Samo na taj naćin, uz mnogo rada i odricanja od strane ljudi koji bi se prihvatili odgovornosti da spašavaju FK Partizan, naš fudbalski klub može da se oporavi i ponovo se bori za trofeje - zaključio je Ostoja Mijailović u razgovoru za "Informer".

Bonus video:

01:36

Ostoja Mijailović - novogodišnji koktel

(Espreso/Informer/M.G./Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.